Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 104 / 0
Blefujesz pisze:
a co wy na to że Majowie którzy są starzy w chuj znają się bardziej na fizyce kwantowej niż my?
Nic, tak samo nie rusza mnie, że się kalendarz powoli kończy ;) Znaczy era, i to nie tak GSM, chociaż...
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 589 / 1 / 0
Kończy się pewien etap, jak i wiele razy wcześniej. Majowie opanowali do perfekcji pojęcie czasu, przez ludzi rozumianego w jeden sposób, jako cyferki i ciągle do przodu. Nie można pojąć czasu nie będąc jego nawigatorem.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
borrasca pisze:
smoke elite pisze:
ostatnimi czasy widuje kontem oka czarne postacie znikajace za mna. mam sie bać?
Raczej nie. Powidoki to nie demony, hehe.
Świat fizyczny i duchowy sie przeplata i to co widzisz "kątem oka" to są mieszkańcy tego drugiego świata.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 589 / 1 / 0
A kim oni są?
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
A chuj to wie, takich istot są MILIONY więc skąd mógłbym wiedzieć co to konkretnie było na podstawie tego co napisał smoke elite :D. To tak jakbyś usłyszał w lesie trzask gąłązki i zapytał mnie czy to dzik czy surykatka australijska.

Breslau jest niemieckie!
  • 589 / 1 / 0
No niezupełnie, bo surykatki zamieszkują południowe rejony Afryki, czyli jeśli to nasz las, to raczej odpada, chyba że jakiś nie do końca legalny przelot, jeśli zaś miałaby być australijska, to jeszcze bardziej czeski film. Wtedy dopiero bym się zastanowił, o co tutaj chodzi.
  • 1519 / 20 / 0
"Jest żubr, bóbr, kurwa łoś, lis, wilk, kuna, koń, wydra, ryjówka, zając. To są zwierzęta, które żyją w Polsce!"

A może właśnie bedziesz w lesie gdzieś w afryce :P? Moja myśl została przekazana a Ty sie dalej zastanawiaj skąd wziąść surykatke.

Breslau jest niemieckie!
  • 589 / 1 / 0
Ale ja wcale nie zamierzam jej brać, w tym całe sedno sprawy.
  • 705 / 16 / 0
Wracając do tematu dowodów na istnienie Boga... miałem jakiś czas temu jakąś taką kontemplację z samym sobą, po obejrzeniu programu dokumentalnego o istnieniu we wszechświecie antymaterii. W skrócie chodziło o to że cały świat, kosmos i inne światy jest tym wypełniony, tą niewidzialną niematerialną czymś, a przecież Bóg sam siebie opisywał jako "niematerialną siłę". W sumie nikt tego nie może sprawdzić, ale podejrzewam że część tej antymaterii (tzw. Boska cząstka) w jakiś sposób jest w każdym żywym stworzeniu na świecie a po śmierci powraca do źródła. (pewnie kojarzycie film "21 gram" :-P)
Ludzie którzy doświadczyli OOBE prawdopodobnie w szerszym zakresie rozumieją "powrót do źródła", sam tego nie doświadczyłem, ale podejrzewam że dopiero tam ludzki umysł jest w stanie sobie uświadomić że nasza fizyczność jest tak naprawdę niczym wartościowym, a śmierć to tylko kamień milowy w istnieniu naszych ego.
Mam nadzieję że nie zapisałem swoich przemyśleń w zbyt zawiły sposób, ale jest mnóstwo czynników które wpłynęły na mój tok rozumowania i czasami sam się w tym gubię.
Albo po prostu całkiem mnie pojebało...
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2011 przez Bakoosiowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryyyyyyyba!
  • 1295 / 232 / 0
Ło, matko! Bój się boga, dziecko, skoro w niego wierzysz. A tak w ogóle, to siadaj, pała.

Antymateria jest jak najbardziej widoczna, ma masę. Wytwarza się ją w akceleratorach w wielu miejscach na Ziemi. Mogą istnieć całe obszary Wszechświata zbudowane z antymaterii - gwiazdy, planety itp. Więc tak - chyba jednak trzeba oglądać takie programy na trzeźwo. Jedyną zagadką jest, czemu materia przeważa nad antymaterią. I nie - antymateria nie może być w "każdym stworzeniu", ponieważ antymateria po połączeniu z materią anihiluje (np elektron + pozyton = dwa kwanty gamma).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.