Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 757 / 31 / 0
http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... Itemid=127
Nu Nu są to mieszanka sproszkowanych zioła, m.in. Nicotiana rustica, Theobroma bicolor, oraz inne, szerzej nieznane, w połączeniu z modlitwami szamana, tradycyjnie stosowane donosowo przez Indian. Wykazywały właściwości wizjonerskie, umożliwały podjęcie ważnych decyzji, dodawały energii przy polowaniu.

Jest to tradycyjna mieszanka, zwykle wdmuchiwana przez długie rurki bezpośrednio do nosa.
Miał ktoś z tym kontakt? Interesuje mnie głównie ze względu na metodę podania, praktycznie nic o tym nie słyszałem ale opis chyba pasuje do kategorii.
  • 519 / 2 / 0
Nazwa wyraźnie wskazuje drogę podania. Z tego co widzę to jest zwykła tabaka + jakieś tam ziółka.
  • 81 / / 0
Jw, zwykła tabaka z dodatkami ;)
  • 1530 / 9 / 0
Cejrowski w jednym z programów pokazywał jak to się aplikuje. Jednak tam mówił tylko o tytoniu, ale to pewnie to samo. Po Indianinie, który to przyjął podejrzewam, że działa jak papieros zapalony pierwszy raz przez kogos kto nie pali.
  • 757 / 31 / 0
e to widze ze nieoplacalne za ta cene
  • 113 / / 0
Widzieliście kiedyś jak to się zażywa:
http://www.youtube.com/watch?v=tgKuzRhddjs
  • 148 / 13 / 0
nie polecam tego wciagac:) "troche cie kichnie" ;D
  • 18 / 1 / 0
Wrażenie jakby wciągać pieprz, ale na imprezie zawsze robi furorę jako egzotyczna ciekawostka,niestety tylko tabaczna, nie psychodeliczna :) żadnych dodatkowych wrażeń nie zaobserwowałam.
  • 589 / 1 / 0
Dajcie sobie spokój, nawet nie czytałem dalej składników. Nu nu, znaczy nunu.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.