Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Załóżmy taką sytuację: wysyłam komus nielegal, albo nawet legal (każdy proszek w worku wygląda na groźne narkotyki/złamanie prawa). Jest przypał (czy to na poczcie, czy u gościa który odebrał przesyłkę), zostaje powiadomiona policja.

Czy realne jest pobranie odcisków palców z koperty lub worka w którym zostały wysłane chemikalia w celu zdentyfikowania nadawcy listu ?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 984 / 6 / 0
tak realne ze chyba masz 13 lat że pytasz. masz nowy paszport? tzw biometryczny? nawet nasze twarze (odciski to tzw oczywistość) są już w bazach danych. wyłączenie biometryki na fb nie pomaga. nie maja jeszcze bazy dna wszystkich ludzi, ale kwestia czasu pewnie.

jak bys mial 13,5 roku to zamiast zadawać takie pytania pakowałbyś w koperte w rękawiczkach i drukował adres... pewnie już mnie fbi ściga za takie posty ;-)
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
  • 230 / 13 / 0
Poprzegladalem tematy, nie znalazlem, pisze wiec tutaj: jak wyglada sprawa z growboxami zamawianymi w NL? Chodzi o takie grzybowe, gdzie wystarczy tylko dolac wody . Bo grzybow tam przeciez nie ma, odciski ludzie w PL normalnie otrzymuja. Jak jest w Polsce i jak moze byc w Niemczech? Dodam tylko, ze w Niemczech (Berlinie) mozna posiadac i hodowac grzyby pod warunkiem, ze nie beda uzywane do celow rozrywkowych. Tylko, te niemieckie fora o dragach sa tak biedne, ze az zeby bola, nic nie mozna znalezc.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012 przez pz3e, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 984 / 6 / 0
Zastanów się, poczekają dwa miesiące, zrobią wjazd i odpowiesz za produkcje. Adresatów przesyłek z ziarnami mj lubią we wrześniu odwiedzać...
głupio wyszło...
  • 230 / 13 / 0
Z tym, ze produkowac, tez mozna, jednak nei do celow rozrywkowych... To do jakich? Zajmuje sie fotografia, mam im powiedziec, ze brakowalo mi ich do zdjec? Moge nawet kilka ladnych fotek cyknac wczesniej, zeby pokazac, ze nie blefuje ;).
  • 3309 / 22 / 0
W Niemczech można mieć grzyby do celu np. fotografii? Albo do celu autoterapii, czyli nierozrywkowe? Nie wydaje mi się. Nielegalne substancje i rośliny są nielegalne obojętnie czy to jesz czy tylko posiadasz.
sqrt(666)
  • 230 / 13 / 0
Znalazlem info, ze nie mozna miec do celow rozrywkowych (cpania). Nie zostalo wymienione do czego innego mozna. Znajde jeszcze zrodlo dokladne.
  • 2814 / 14 / 0
@a.a: Mówisz na podstawie znajomości ich sytuacji, czy twojego opinii, że nie można rozróżniać celu? Jeżeli to 2 to spójrz na RC w USA.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Po prostu nic nie znalazłem na temat celów rozrywkowych, jedynie
The Narcotics Act allows for refraining from prosecution in cases involving small quantities of (any) drugs for personal use, if there is no public interest in prosecu­tion and only minor guilt (Section 31a BtMG)
sqrt(666)
  • 219 / 1 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.