Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Panowie pytanie, czytałem artykuł oko.press

https://oko.press/oskarzeni-mariusz-i-p ... mycia-felg

Sam zamawiałem GBL w roku 2016 podając swoje dane. Czy po 8 latach faktycznie mogą mi wjechać na chate ?
Czy moge mieć akt oskarżenia i zostać ukaranym ?
  • 329 / 58 / 0
Możesz. Ogólnie patologia do kwadratu, gdzie dostajesz zarzut posiadania znacznych ilości substancji z którą cię nie złapano (oczywiście założone jest ze produkt który wysłał ci sprzedawca nie mógł być na przykład BDO, a na pewno był to GBL), a podstawą są zabezpieczone dane z komputera sprzedawcy, który gromadził potwierdzenia przelewu. Typowo ziobrowskie metody działania, nadzieja w tym że po zmianie władzy ktoś pójdzie po rozum do głowy i nie dojdzie do skazań na podstawie tych dowodów. W każdym razie nie przyznawaj się że zamawiałeś GBL.
  • 1 / / 0
Moim skromnym zdaniem gdyby mieli na ciebie wystarczające dowody to już byś miał wycieczke do sopotu , skoro ludzi z całej Polski łapali to wątpie żeby sobie zostawiali jakieś osoby na później skoro ścigali "zorganizowaną grupe przestępczą ". Z tego co pamiętam @Sowat został zatrzymany w tej sprawie może ma jakiś update lub cenne informacje.
  • 9372 / 1823 / 2
09 lipca 2024kanabinoid pisze:
Możesz. Ogólnie patologia do kwadratu, gdzie dostajesz zarzut posiadania znacznych ilości substancji z którą cię nie złapano (oczywiście założone jest ze produkt który wysłał ci sprzedawca nie mógł być na przykład BDO, a na pewno był to GBL), a podstawą są zabezpieczone dane z komputera sprzedawcy, który gromadził potwierdzenia przelewu. Typowo ziobrowskie metody działania, nadzieja w tym że po zmianie władzy ktoś pójdzie po rozum do głowy i nie dojdzie do skazań na podstawie tych dowodów. W każdym razie nie przyznawaj się że zamawiałeś GBL.
Ale tak było zawsze. Jest to robione po to, że zwiną 100 osób i 50 z nich się przyzna i pójdzie pod dpk. Gdyby sprawa była prostsza to skończyłoby się jak w wielu wypadkach - ogłoszenie wyroku - kto się przyznał ten wwinny a kto się nie przyznał ten niewinny. Nie wiem w jakim kraju Wy żyjecie ale ja takie sprawy widziałem czy przy władzy było SLD czy pis czy po.
Tak było np na marszach niepodległości gdzie zwijali każdego kto im wpadł w ręce. Potem się okazało, że jak była grupa 5 osób i jedna rzuciła kamieniem to trzeba ustalić bezwzględnie która z tych 5 rzuciła kamieniem. A tak policja na komendzie mielila wszystkich i wmawiała ludziom, że oni wiedzą, że to Ty rzuciłeś.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3 / / 0
Czytałem artykuł, że ta Sędzina wypuściła z aresztu gwałcicieli z grupowego gwałtu. Ciężko stwierdzić czy jest łagodna, czy może łagodna tylko dla kryminalistów. Z jednego faceta oskarżonego o posiadanie GBL podobno kpiła. Chyba że tacy są dziś sędziowie , że dla kryminalistów łagodni bo się boją a dla zwykłych ludzi hardkorowo surowi...
  • 306 / 36 / 1
Ta sprawa to jedna wielka farsa. Artykuł artykułem, ale jedyny sensowny powód wezwania na komendę to w roli świadka, tak jak się czasem dzieje gdy łapią vendora który trzymał listę klientów albo transakcji. 'Wjazd na chatę' czy wezwanie w roli oskarżonego to jakaś abstrakcja, brak tu jakichkolwiek sensowych dowodów, pierwszy lepszy adwokat powinien sobie z tym poradzić
we were somewhere around Barstow
  • 12 / 2 / 0
13 sierpnia 2024Salromo pisze:
Czytałem artykuł, że ta Sędzina wypuściła z aresztu gwałcicieli z grupowego gwałtu. Ciężko stwierdzić czy jest łagodna, czy może łagodna tylko dla kryminalistów. Z jednego faceta oskarżonego o posiadanie GBL podobno kpiła. Chyba że tacy są dziś sędziowie , że dla kryminalistów łagodni bo się boją a dla zwykłych ludzi hardkorowo surowi...
No i efekt taki ze oskarżeni o grupowy gwałt uciekli z kraju...
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.