Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Siemanko. Chcialbym sie z wami podzieli historia mojego dobrego ziomka. Dlugo go nie zobacze bo dostal 3 lata i 2 miesiace puchy. Wczesniej siedzial pol roku na sankcji do sprawy. Nie, nie zdziesionowal nikogo. Nie, nie dilowal koksem. I nie, nie znalezli u niego kilo zielska. Ten "przestepca" wg polskiego prawa mial w domu 4 krzaki konopi innych niz wlokniste. Nikt o tym nie wiedzial, nawet ja. Nie dilowal i nie chcial latac po dilerach, wiec zasadzil sobie swoje. Nigdy nie mial klopotow z prawem, nawet mandatu za browar nie dostal... Studiowal, w tym roku mial sie bronic, ale juz chyba nic z tego nie wyjdzie. Sad skazal go na 3 lata i 2 miechy za to, ze mial w domu krzaki. To nie zart. Dali mi ten najgorszy paragraf, ze niby chcial to sprzedawac, choc nie mieli zadnego dowodu, swiadka, absolutnie niczego, bo po prostu nie dilowal. Zjebali mu zycie.... Skad widzieli, ze ma te krzaki nie wiem. Ale psy wbily sie razem z listonoszem.
  • 2017 / 502 / 0
Jeśli wyrok się jeszcze nie uprawomocnił niech składa apelacje i bierze dobrego adwokata. Ma szansę na łagodniejszy wyrok.
  • 9 / / 0
To on zjebal ze nie czytał działu prawo, przyznał się i nie pomyślał zawczasu o tym by mieć dobrą pspuge do usług
Uwaga! Użytkownik poomidor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Niestety nie wiem co sie dalej stalo, bo po ogloszeniu wyroku wyjechalem za granice, a z jego bratem nie mam kontaktu. Z tego co wiem to mial adwokata. Chcialem tylko pokazac absurdy polskiego prawa, gdzie za krzaki dostajesz 3 lata, a zabicie czlowieka samochodem rok w zawiasach...
  • 1180 / 5 / 0
Nie ma co płakać , bo mój znajomy dostał bilet na 5 lat i zadowlony stwierdza, że po 2 i pół wyjdzie. Za głupotę się płaci tak samo jak za gapowe i inne. Może też uciekać przed więzieniem, ale to dla bardzo lub bardziej ogarniętych. 3 lata to po półtorej wyjdzie, a i tak wszyscy znajomi powieda " o to ten co siedział" Sad man.
  • 188 / 7 / 0
Ponoc w takich sytuacjach dobry adwokat dziala cuda. Slyszalem o sytuacji, w ktorej u goscia na chacie znalezli ponad 100g suszu i skonczylo sie na 3k grzywny i jakichstam robotach (moze zwykly walek).
  • 151 / 10 / 0
pozdro600 dla zamawiających z polskich growshopów i innych seedbanków na adres plantacji/swoje dane.
ODPOWIEDZ
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.