Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Siema, moja sprawa wygląda następująco : kolegę zawineli na psiarnie za marihuane , kiedy spytali się od kogo kupił, powiedział że ode mnie : podał moje nazwisko, ale kiedy pokazali mu moje zdjęcie powiedział, że mnie nie poznaje. Stwierdził, że jakiś nie znajomy typek (który używał mojego nazwiska) używał mojego nazwiska i mu sprzedał. Czy mogą za coś takiego mnie oskarżyć ?

PS. Wiem, głupio zrobił, mówił mi, że srał po gaciach, był na zjarce, straszyli go itp

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik zdzich21 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Było omawiane na forum. Same zeznania przy braku dowodów tj.trawa, najlepiej jeszcze waga nie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Mógłbyś wyjaśnić tą część : "trawa, najlepiej jeszcze waga nie." bo nie bardzo rozumiem o co chodzi :D
Uwaga! Użytkownik zdzich21 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Złapać cię na posiadaniu narkotyków. Najlepiej i najbardziej rozjaśniło by sprawę jakby złapano Cię na posiadaniu narkotyku, wagi lub podzielony na działki narkotyk wskazujący na komercyjny charakter posiadania + jeszcze zeznania.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.