Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
syntetyki czy naturale
syntetyki wale
135
37%
pale naturale
231
63%

Liczba głosów: 366

ODPOWIEDZ
  • 142 / 3 / 0
widzę, że prawie uzupełniłeś swoją wiedzę z tego zakresu, jak jeszcze trochę poczytasz to będziemy mogli nawet porozmawiać o kannabinoidach ;]
żartowałem.
  • 108 / 3 / 0
Tylko naturalny stax daje ten super stan, sztuszny szit ma ta zalete ze nie trzeba sie spłukać, nie trzeba zapierdalać, nie trzeba sie kitrać. mj strasznie rozleniwia i wpierdala ci duzo czasu bo jak zapalisz to potem taka zmułka ze tylko dopalać juz do konca dnia ma sens zamiast cos porobic, a niektóre kanna nie tak bardzo rozleniwiaja a przez szybka tolerke dopalanie nie ma zbytniego sensu bo zaczyna cie robic na 20 -10 min. W sztucznych chujowy jest brak rozkmin, chiciaż smart shiva przez pewien czas dawala na start taki wypierdol ze tylko sie smiales i rozkminiales.
  • 381 / 5 / 0
Smart Shive jarałem w ilościach sporych do chyba 3 odsłony,aż stała się chujowa a wiaderka nie dawały pięć minut dobrej zabawy.Jak trafiłeś czasem na lepiej nasączony podkład,to dawała naprawdę niesamowite stany,do dziś pamiętam pierwsze smolenie na tyłach szkoły do której wtedy uczęszczałem."Zajebista mieszanina,kurwa ! "-rzekłem.Aż się łezka w oku kręci,bo w sumie to lubiłem te wszystkie mieszaninki,a z dostępnych dziś materiałów NIE ZMONTUJE nic równie dobrego.
  • 336 / 4 / 0
Ja zdecydowanie wolę naturę lecz za syntetykami przemawia cena :) A teraz takie pytanie, od stycznia do września przerobiłem jakieś 1,5 g JWH-210 i 1 g AM2201, co niestety mi tak podbiło tolerke, że dobre palenie mnie nie klepie prawie... Teraz chcę zrobić przerwę (3-6 miesięcy) i potem palić tylko naturę, przez taką przerwę zbiję tolerke do zera i będę miał dobrze po 1 buchu jak dawniej? %-D
  • 178 / 6 / 0
Jeśli chcesz, aby było tak jak za pierwszym, to policz przez jaki okres czasu paliłeś, tyle ile paliłeś musisz nie palić. A tak to myślę, żeby przeczyścić organizm (w moim przypadku) 2-3 dni starczą, aby na nowo zaczynać przygodę po 10 dniowym ciągu.
  • 156 / 2 / 0
paliłem dopki przez 2,5 roku gdzie mało co mnie już kopało, dziennie przerabiałem 2x0,4 tajfuna przeważnie po czym zrobiłem 1,5 miesiąca przerwy i zapaliłem normalnego ulicznego zioła czystego z lufki jednego strzała i było wystarczająco b przez godzinkę odpuścić dopalanie. Warto robić przerwy:)
  • 269 / 3 / 0
Syntetyki : tańsze, łatwiejszy dostęp, zdrowsze (?), lepsze działanie.
cannabacchus
  • 73 / / 0
@ras
zgadzam się z dwoma pierwszymi argumentami, aspekt zdrowia jest mocno dyskusyjny, ale działanie, owszem, zdecydowanie mocniejsze (iście upierdalające) ale też krótsze(30 min max - osoba z jakąś tam tolerką). Mimo wszystko, natura moim zdaniem wygrywa. Po dobrej baczce nie mam paranoi ani żadnego negatywnego myślenia.
Uwaga! Użytkownik szybki_gonzalez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1456 / 19 / 0
@szybki_gonzalez, zależy od substancji, są takie które działają długo, nawet przy tolerce. Szczególnie przyjmowane doustnie.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 415 / 4 / 0
Ja właśnie dla tych paranoi palę aema, 2201kę dokładnie. Choć musiało minąć sporo czasu- 3 lata zanim przekonałem się do kannabinoidów. Właściwie i tak nie wszystkie mi odpowiadają, nie lubię naturalnych, za to kocham niektóre syntetyki. Im krócej i bardziej schizogennie działa, tym lepiej. :heart:
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2011 przez Cienista Marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.