Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 190 / 1 / 0
Ok w takim razie tylko podpinam się do pytania wyżej + sulpiryd + amitryptyline + dawkowanie ich + skąd dostanę no i przez jako okres czasu brać :)
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 14 / 0
a skąd tu się nagle wzięły neuroleptyki :o w dopingu mózgu?! może nie wiem zbyt wiele ale neuroleptyki to raczej taki guzik "off" dla mózgu
  • 93 / / 0
metafedron ci nie pomaga na pamięć ? ;-)
  • 749 / 86 / 0
Ranigast na recepte? ;p a czy zamiast difenhydraminy nie nada sie avimarin? :P
Ranigast jest na recke tylko w dużej paczce(banalne do wyżulenia od rodzinnego). Małą paka jest bez recki. Aviomarin zawiera difenhydramine i jest to najlepsza opcja.
Ok w takim razie tylko podpinam się do pytania wyżej + sulpiryd + amitryptyline + dawkowanie ich + skąd dostanę no i przez jako okres czasu brać :)
Ami się bierze najpierw 25mg i zwiększa o tyle co kilka dni aż dojdziesz do odpowiedniej dla ciebie dawki. Zawsze bierz do ami wit. A w dawce minimum 5k IU na dobe. Sulpiryd bierzesz w dawce 50-200mg 1-2 razy dziennie.
a skąd tu się nagle wzięły neuroleptyki :o w dopingu mózgu?! może nie wiem zbyt wiele ale neuroleptyki to raczej taki guzik "off" dla mózgu
Sulpiryd akurat w małej dawce działa stymulująco ponieważ blokuje głównie presynaptyczne receptory dopaminergiczne co powoduje zwiększenie wyrzutu dopaminy.
  • 190 / 1 / 0
Ok no i wszystko ładnie, ostatnia sprawa: w jakiej postaci dorwać/skąd i przez jaki okres czasu brać żeby tolerancji nie było? Jakich efektów się spodziewać? (tak jak w moim przypadku gdzie jest uzależnienie od fapania, z którym oczywiście walcze).
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 25 / 0
@astralny nie masz homeostazy bo nie zależy Ci na tym. Ja nie chcę na Ciebie najeżdżać, ale przeczytałem wszystkie posty z wątku o anhedonii i Twoim problemach, jak nie potrafisz zrobić 2-3 miesięcznej przerwy od jakiegokolwiek narkotyku to nawet marz o bycia w równowadze. I tak jak kolega wyżej zwrócił już uwagę, to branie cały czas tych popierdolonych releaserów, które szarpią Ci resztki dopaminy i serotoniny, na pewno nie pomoże w czymkolwiek z czym się tam borykasz w tej chwili.

Dobra ale nie o tym ten wątek.

Jaki ten żeń szeń bierzesz? Ja biorę syberyjski, jest naprawdę dobry na "te" sprawy i właśnie podwyża lekko pamięć, trochę pobudza do działania i klaruje umysł. Wiadomo, że jakiś kokosów to nie ma, ale naprawdę jest wartą uwagi roślinką.
astralnykutas pisze:
P.S.
Stymulanty typu amph, kofeina etc odpadają. Nie mogę ich przyjmować, poza tym problemem tego wątku jest nie tyle ogólny doping mózgu, co sprawnie funkcjonująca pamięć.
Zależy co masz na myśli "sprawnie funkcjonująca pamięć". Pojęcie względne, chcesz wrócić do stanu poprzedniego czy podkręcić dobre zapamiętywanie? Temat silnie związany z dopingiem mózgu, nie rozdzielisz tego. Proces zapamiętywania to skomplikowany proces, na który składa się dużo czynników. Doping mózgu to wszystko dzięki czemu możemy czuć się pewniejsi, wszystko co sprawi że będziemy decydować szybciej, będziemy w czymś bardziej skuteczni, pracę będziemy wykonywać szybciej itd.
Substancje nie będą się różnić zbytnio od tych co są w temacie dopingu, po prostu skupmy się na ich działaniu w procesie zapamiętywania i skupienia - moja propozycja.
  • 338 / 2 / 0
JohnyHa pisze:
DXM to dysocjant w większych dawkach i działa przez antagonizm NMDA i receptorów nikotynowych. Jak już wiele razy wspominałem dawkowanie wynosi 30-120mg. Dobrze jest do niego dodawać jakieś antyhistaminy oraz coś co blokuje metabolizm deksa.
Dxm nie jest antagonistą NMDA tylko jego metabolit, więc po chuj zarzywać inhibitory do tego?
  • 1893 / 182 / 0
Moze przefiltrowac ten apap jak kode zeby difenhydramine wyekstrahowac
  • 749 / 86 / 0
Dxm nie jest antagonistą NMDA tylko jego metabolit, więc po chuj zarzywać inhibitory do tego?
Wystarczy słaby antagonizm NMDA do osiągnięcia efektów bo i tak większość działanie anty-toleracyjnego pochodzi od antagonizmu receptorów nikotynowych. DXM jest kilka razy silniejszy od DXO w tej materii. Do tego DXM ma dużo mniej efektów ubocznych niż DXO.
  • 1251 / 4 / 0
Jaki ten żeń szeń bierzesz? Ja biorę syberyjski, jest naprawdę dobry na "te" sprawy i właśnie podwyża lekko pamięć, trochę pobudza do działania i klaruje umysł. Wiadomo, że jakiś kokosów to nie ma, ale naprawdę jest wartą uwagi roślinką.
Syberyjski syberyjskiemu nierówny :) Teoretycznie ten sam gatunek może w praktyce działać różnie - takie przynajmniej wrażenie odniosłem.
Być może było to spowodowane tylko i wyłącznie czynnikami psychicznymi oraz okolicznościami jego stosowania.
Niemniej jednak dobrze wspominam apteczny KRK Ginseng. Początkowa dawka to nawet powyżej 3 caps na dobę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.