Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
02 marca 2020ledzeppelin2 pisze: Alex GBL umarł w ten sposòb że pomylił zapitkę z czystym gieblem. Wypił 100 ml czystego giebla zamiast wody. Przeżarło mu gardło i śmierć na miejscu.
Obliczyłem, że w 2019 roku przerobiłem ok. 2l laktonu.
Spora ilość GBL to nie zabawka.
A wtedy problem rozwiązałem tak, że nalałem sobie GBL do eppendorfów i z nich nalewałem sobie giebla do napoju.
Na zdjęciu kapsułka z gieblem.
I czy żadna Ci się nie rozszczelniła?
To już przy każdej dawce nawet 1.6ml... popierdolony efekt po którym nawet nie chcę mi się edytować dalszej fazy...
Też tak macie ? jak sobie z tym radzicie?
A jak piszecie o smaku to japrdl jak mam to przełknąć nawet z najsłodszym sokiem to mnie zawsze wykręca na twarzy, także te kapsułki były zajebiste no ale miałem ich chyba 8 tak jak wy, wiadomo skąd.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.