@DonDzonson
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Ale przed podejściem do tego musiałbym na pewno wyrobić sobie tolerkę na opio jakąkolwiek, bo nie mam żadnej.
Fakt, że jest mało info o tym, na anglojęzycznych źródłach również.
Najbardziej mnie zastanawia, jak się ma to co ktoś pisał tu na forum do rzeczywistości - konkretnie chodzi mi o jakiś tam opis, że to samo w sobie jest speedballem i przez to niebezpieczne dla serca. Tylko pisała to osoba, która nigdy tego nie próbowała.
Poszukam więcej konkretów, bo tak naprawdę ciężko nawet minimalne dawkowanie ustalić - jedna osoba pisze że 20mg i nieaktywne, inna że lekkie działanie, jeszcze ktoś inny że wypierdala z butów a media xD. Gdzieś indziej znalazłem, że na pierwszy raz 5mg. Te rozbieżne opinie pewnie są też wynikiem tego, że vendorzy przed sprzedawaniem tego żenią to z kofeiną bezwodną dla bezpieczeństwa, żeby ludzie się nie przekręcili tak łatwo.
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
16 lutego 2021pawoleh666 pisze: Poszukam więcej konkretów, bo tak naprawdę ciężko nawet minimalne dawkowanie ustalić - jedna osoba pisze że 20mg i nieaktywne, inna że lekkie działanie, jeszcze ktoś inny że wypierdala z butów a media xD. Gdzieś indziej znalazłem, że na pierwszy raz 5mg. Te rozbieżne opinie pewnie są też wynikiem tego, że vendorzy przed sprzedawaniem tego żenią
A tak macie to w du... nosie i tak potem jest.
Nie mam doświadczenia z opio ale zacząłbym od 1 mg i zwiększał o 1mg.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Widziałem, że niektórzy vendorzy piszą jaki stosunek jest etazenu do kofeiny, które potwierdzają odbiorcy też.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.