Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3362 / 353 / 0
AE86 pisze:
mati14pl pisze:
Mj legal, ale mozesz posiadac do 3 g i hodowac 1 roslinke w domu.
Jakos szczerze mowiac nie chce mi sie w to wierzyc ;] Jest tak napisane w belgijskim prawie? Moze Belgowi by przepuscili, watpie zeby to sie tak pieknie mialo z Polakami, choc fakt, ze belgijski dowod mam. A skad wiesz o tym wymuszaniu? Miales juz cos takiego?
mati14pl pisze:
A i co do psow to uwazaj bo kurwy straszne, zalezy od ich humoru.
Wiem, to nie Holandia, ze Cie jeszcze szluga poczestuja :-D
3-5g zdepenalizowane do posiadaniai uzytkowania wlasnego, prywatnego. czyli mozesz robic co chcesz na wlasnej posesji z tym zielskiem, byle nie bylo w poblizu maloletnich.
i jeden damski krzaczek takze dozwolony dla pelnoletnich.
jak zlapia, to zalezy od ich nastroju rzeczywiscie.
  • 6 / / 0
WItam

Czy moglbys ktos poinformowany napisac czy w BE legalne sa natepujace psychodeliki:

metoxetamina
fenyloetyloaminy
dysocjanty
?

BYlbym wdzieczny za odp.
  • 357 / 3 / 0
Re: Belgia
Nieprzeczytany post autor: Cyric »
anon009 pisze:
WItam

Czy moglbys ktos poinformowany napisac czy w BE legalne sa natepujace psychodeliki:

metoxetamina
fenyloetyloaminy
dysocjanty
?
metoxetamina - legalna

fenyloetyloaminy - a nei znam tego psychodelika, wiec ciezko powiedziec

dysocjanty - tego tez

? - i tego rowniez

Pzdr.
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Dzieki za odpowiedz.

Zdazylem sie rozeznac w temacie i znalazlem chyba wyczerpujace info nt. legalnosci substancji w tym kraju.

Tutaj lista substancji kontorlowanych http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... e_name=loi
  • 3362 / 353 / 0
MXE - legalna
fenyloetyloaminy - no kurwa zalezy jakie, jest ich kilkaset.
dysocjanty - ketamina kontrolowana, DXM drogie i w malych dawkach, salvia nielegalna
  • 6 / / 0
Piszac o fenkach mialem na mysli glownie 25D NBOMe,no moj blad ,ze tak uogolnilem.

jeszcze dla potwierdzenia sie zapytam. Czy DOC i 4-AcO-DMT i ziarna (w polsce i w usa llegal,wiec wydaje mi sie, ze w BE tez,ale dla pewnosci niie zaszkodzi zapytac) Desmanthus Illinoensis sa tez legalne?

Dzieki
  • 3362 / 353 / 0
nbomy legalne. 4acodmt legalne, doxy nie wiem jak, ale chyba tez. ziarna zawieraja DMT, wiec teoretycznie powinny byc nielegalne, ale chuj cie bedzie kontrolowal o jakies glupie ziarenka.
  • 25 / / 0
plusz pisze:
Ktoś wie coś na temat Ghent (Belgia)? Gdzie, co i jak? Jakie kluby, parki, etc. Jestem tu od paru dni. To miasto studenckie, ale studenci przyjeżdżają za parę tygodni dopiero.
Mam takie samo pytanie odnośnie Brukseli... ;) I przy okazji, czy ktoś z was może tam mieszka?
Uwaga! Użytkownik arachne nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 353 / 0
ja ci moge powiedziec, ze jak sie pokrecisz po kampusach akademickich i popytasz o to i tamto wlasciwych ludzi, to znajdziesz. w klubach tez zaden problem cos ogarnac, ale latw tylko od bialych ludzi. MDMA jest zajebiste, krysztalki tez ostatnio na rynku nawet w dyskotekach.
  • 25 / / 0
Właściwych ludzi, hahah, no zobaczymy.
A możesz podrzucić nazwy dyskotek, w których na pewno się na coś natknę?
Są może jakieś parki/ place/ dzielnice skupiające rynek?
I dlaczego sugerujesz kupować tylko od białych?
Dzięki za odp ;)
Uwaga! Użytkownik arachne nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.