22 września 2020Starblind75 pisze: 2 września zmarł hyperrealowicz/czystalza
20 listopada 2020Ankaaa pisze: nie zyje SpeedHero81 †
09 grudnia 2020STR88 pisze: Dresiwo nie żyje
16 maja 2021Lukasiho pisze: Witam, 25.04 zmarł mój wieloletni przyjaciel, jego ostatnie konto to adamshinio.
19 maja 2021Caputmortuum1 pisze: Przedwczoraj doszła wiadomość o śmierci mniemanologa.
24 kwietnia 2021ptrfree pisze: 15-go kwietnia zmarł @thcmenel
09 kwietnia 2021Sowa17 pisze: Około miesiąca temu odszedł Maks przez umyślne przedawkowanie opiatów
Niestety nie znam jego nicku, możliwe że ktoś o tym napisał i nie ogarnąłem ale raczej nie.
21 kwietnia 2021strunasciegnista pisze: 19.04.2021 roku, w wieku 23 lat, zmarł mój wieloletni przyjaciel @Vilans90. Przedawkował hel.
14 czerwca 2021STR88 pisze: 5 kwietnia zmarł eth0.
aired pisze:blablab nie żyje
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.