Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Podczas studiów 1000 u znajomego, żeby spłacić 3 miesiące akademika i kary za zwłoke bo na bieżąco hajs szedł na zamówienia.. Zeby to spłacić wziąłem kredyt studencki który też można uznać za przećpany. Czyli 12k :-|
  • 292 / 14 / 0
0 zł długu :D oprocz tego jak ktos czestowal itp
  • 15 / / 0
Kilka razy 8zł na antidol. Nie lubię pożyczać kasy na ćpanie ale zawsze oddaje - jak na dobrego ćpuna przystało :)
Uwaga! Użytkownik Dafuq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 4 / 0
Nie pożyczyłem nic, ale pożyczyłem kilku osobom czego żałuje bo nie lubię ściągać z kogoś mojej kasy i się przypominać o z resztą swoje pieniądze!
  • 76 / / 0
Ostatnio sam się pobiłem - 300 z groszami.
  • 149 / / 0
Niestety 1500 PLN-splacono (bank darmowy)
Nastepnie 2000 PLN-jeszcze nie spłacono(bank)...czuje ze będzie problemik ze splatą ale ta rażą sie tego spodziewałem,brałem na konach,wiec na wszelkie "ALE" miałem wyjebane.

Kiedyś za małolata (młodzika) widząc na przykładzie swojej rodziny i nie tylko do czego dooprowadzaja takie mini kredyciki,obiecałem sobie ,że chocby nie wiem ja bylo żle w moim zyciu w to bagno nie wpadne.......a jednak:(
Zaczynając grę z OPIO,trzeba mieć na uwadze,że przeciwnik jest silniejszy od Nas i tylko najsprytniejsi....wygrają i to po ciężkiej walce!
  • 343 / 19 / 0
2000 zł
nie polecam
nie miałem jak się spłacić przez najbliższe kilka dni , czekałem na chajsy od ziomka z Holandi a Łysole już za mną po mieście biegały
Nigdy wiecej.
  • 31 / / 0
Nie licząc sytuacji, w których ktoś za mnie wykładał (za co zawsze oddawałem w max kilka dni) to nigdy żadnego długu.
  • 34 / / 0
Na szczęście nigdy nie zadłużałem się, żeby kupić narko i mam nadzieję, że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji.
  • 677 / 3 / 0
Pare razy po kilkaset złotych z rok-dwa lata temu , podejmowałem sie dobrej grudy i zwracałem wszystko, z trawą czasami było podobnie ,aż jakby sie to wydawało zaufany człowiek , który też gonił materiał wpadł z dużą ilością i posprzedawał kilku graczy na mieście w tym mnie za co dostał niesamowity wpierdol i wyjechał bo w tym niezbyt ogromnym mieście dużo ludzi sie znało i nie mógł dalej prowadzić normalnego zycia. Ja sie wybroniłem, wszystko zgoniłem i oddałem hajsy (ponad tysiąc) zanim do mnie wpadli, niesamowity fart, wypuścili mnie po godzinie(brak dowodów). Od tamtej pory tylko czasami jak wiem , że bd miał kwit nawet za pare dni i chce mi sie palić nie ma problemu ze sztuką czy dwoma w kredo dzięki starym znajomym , którzy jeszcze w tym siedża, oczywiście czasami ktoś za kogoś założy dyszke czy dwie jak brakuje, oprócz takich małych spraw nie zadłużam się więcej.
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2014 przez Nycomed, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.