Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
Długoterminowy wpływ przyjmowania psychedelików.Chodzi mi o oznaki utrzymujące się dłużej niż pół roku.Pod pojęciem psychedeliki rozumiem tutaj zarówno srodki klasyczne jak LSD czy grzyby jak i inne środki typu DXM czy rc. Prosze o wypowiadanie się w tym watku doświadczonych konsumentów tychże substancji. W miare mozliwosci krótkie wypisanie w punktach zarówno plusów jak i minusów, oraz opisanie swojego starzu także jeśli chodzi o substancje z innych grup. Zależy mi na syntetycznym ujęciu tematu.
  • 21 / / 0
Znaczy nie jestem może super ekspertem w sprawach psychodelicznych, ale jednak są według mnie dwa rodzaje wpłwu psychodelików na człowieka.

1. Dla prostej zabawy
- Zaczynamy od grzybów do mocniejszy psychodelików w celu zbadania wszystkiego ;>

2. Dla celów uporządkowania sobie myśli.

Tak poza tym sądze, że częste branie psychodelików nie jest dobre dla mózgu ? Może po jakimś czasie świat normalny stanie się nudny ?

Sam jestem ciekaw ; > z psychodelikami będę miał styczność za jakiś czas. Zacznę od grzybów. Potem pauzuje na jakiś czas i sprawdzam salvie a na koniec ayahuasca.
  • 232 / 8 / 0
Plusy? hmm.. lekka zmiana postrzegania tego co nas otacza?
Minusy? na pewno odrealnienie, przy dłuższym stosowaniu, to można się dorobić całkiem ładnych kraterów w mózgu, zryta pamięć, zryte logiczne myślenie, zryte huśtawki nastrojów. A już przy hardcorowej wersji brania psych0dragów to wypalenie się, brak emocji, brak chęci. Dupa, o...
  • 405 / 2 / 0
nie psychedeliki tylko psycho
  • 1876 / 23 / 0
Pierdolicie ;-) Choć wiadomo wszystko zależy od człowieka .
Psychodeliki biorę od ok 4 lat , przez ostatnie 2,5 roku dośc sporadycznie , co tydzień , czasem robie przerwy 2-3 tyg max , doświadczenie jakie mam to ponad 50 róznych agonistów serotoninowych ( tryptaminy i fenetylaminy , choć większośc to fenetylaminy )
Minusów żadnych nie zauważyłem ,
zero problemów z pamięcia krótkotrwałą i długotrwałą , żadnego zrycia logicznego myślenia ani żadnych chorób psychicznyh typu depresja , lęki . A napewno tym bardziej nie
A już przy hardcorowej wersji brania psych0dragów to wypalenie się, brak emocji, brak chęci. Dupa, o...
Ogólnie raczej same plusy , jedyny duży minus to bardzo silne HPPD :-D
  • 370 / 13 / 0
opak pisze:
Minusów żadnych nie zauważyłem ,
jedyny duży minus to bardzo silne HPPD :-D
Jesteś pewien, że nic więcej Ci nie poryło? :cheesy:

Ogólnie skoro psychodeliki wpływają równie mocno na low-level czyli percepcję, jak i high-level czyli wyższe funkcje (m.in. rozumowanie), więc powinien być odpowiednik HPPD na wyższym szczeblu. Jakieś konkretne schizy :nuts:
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Trochę niejasno sie wyraziłem , minusów miałem na myśli w sferze emocjonalnej i tej odpowiedzialnej za pamięć , koncentrację itd . Moje HPPD wpływa jedynie na zdolnośći percepcyjne która jest bardzo mocno zmieniona , na te ze strony psychicznej już nie . Ale ja to ja ktoś inny może mieć inaczej.
Ogólnie już i tak przyzwyczaiłem się do tego w taki sposób że w żaden sposób nie dekoncentruje mnie to na wykonywanych czynnościach a wiem ze niektórzy właśnie przez swoje HPPD mają problemy ze skupieniem się na rzeczach typu nauka , prowadzenie samochodu itd.
  • 102 / / 0
To już wiemy dlaczego takie mocne tripy masz. Połowa to HPPD %-D

Na pewno przywoływanie sobie z pamięci pewnych skojarzeń z tripów.
Uwaga! Użytkownik Minimalny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
Na mnie też jakoś specjalnie psych0dragi źle nie działają, ale obracam się w środowisku w którym już paru gości ładnie porobiło, a też jakoś specjalnie w to nie byli wyebani. %-D

Na każdego inaczej wchodzi, znałem koleżkę, który po dobrym blancie zawiesił się na trzy dni. Nie wychodził z domu, z nikim nie gadał...
  • 68 / 1 / 0
Derealizacja otaczającego świata, zaburzenia pamięciowo-czuciowe. Po dluzszym stosowaniu kannabinoli zanik uczuć i spadek libido. Przy częstym stosowaniu Tryptamin na pewno zwiększona szansa na zachorowanie na schizofrenie czy psychozy (np. dwubiegunowa). Spadek motywacji, zainteresowań, spotęgowanie znużenia i zmęczenia. To tylko jedne z niewielu negatywnych skutków stosowania psychodelików.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.