Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
do czego je wykorzystujecie?
stosuję je wyłącznie dla zabawy
23
5%
relaks/by milej spędzić czas
72
16%
medytacja / chęć "zajrzenia" wgłąb siebie
332
72%
właściwie to nigdy się nad tym nie zastanawiałem(-am)
36
8%

Liczba głosów: 463

ODPOWIEDZ
  • 762 / 6 / 0
to pytanie nie potrzebuje komentarza
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2006 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 762 / 6 / 0
sorki. powinno być "...dla nas..."
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 382 / 8 / 0
Wprawdzie sama póki co nie stosuję, ale mogę napisać jakoś szerzej coś, co już pisałam na Knajpie... Jeżeli się zgodzicie, bo to rozwlekłe i filozoficzne. ;)
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 762 / 6 / 0
wszystko (pomijając kłótnie i wszelkie objawy ignorancji) mile widziane. po to jest ten wątek.
  • 228 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
ja uzywalem w celach poznawczych, zobaczyc co moj mozg moze wytworzyc, pozatym czasami byly dla mnie droga na skroty w osiagnieciu OoBE, szczegolnie salvia
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Giet »
zaznaczylbym wszystko :P
Uwaga! Użytkownik Giet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mynyk »
Giet pisze:
zaznaczylbym wszystko :P
dokladnie!
Uwaga! Użytkownik mynyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pablo81 »
HMMMM.... kiedyś pod wpływem psychodelików dostałem szansę której obiecałem nie zmarnować. I od tamtej pory są dla mnie czymś więcej niż tylko FAZĄ,bo jeśli w jednej chwili można byc wszystkim to jak tu ni chylić czoła :-) peace
  • 14 / 2 / 0
mialem tez podobne doswiadczenie na poczatku moich kontaktow z psychedelikami - to marianna postawila przedemna pare zadan - podjalem wyzwanie - zostalem jahImem i walcze dalej ;]
pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik jahIm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
przepraszam za ciekawość. ale jak to mówią to pierwszy stopień do piekła ... ale ostatni do nieba :) .
a więc ciekaw jestem od czego zaczynaliście (pewnie większość odpowie, że konopie), jaka była wasza droga zanim doszliście do np. salvii, czy na niej poprzestawaliście?
NO I CZY TO PRAWDA, ŻE PAN MUCHOMOR PRZESADZIŁ Z CZYMŚ TAM I MA ŚPIĄCZKĘ?
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2006 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.