09 maja 2018Kamral pisze: @up Czytałem dużo na temat szkodliwości propranololu na zagranicznych forach. Przez jakiś czas nic nie powinno sie stać, ale ludzie co brali 5 lat czy nawet więcej to mieli problemy np z sercem. A w krótkim okresie można zauwazyć przybranie na wadzę ponieważ wraz ze zmniejszeniem ciśnienia, zmniejsza sie o kilka procent zapotrzebowanie kaloryczne
03 czerwca 2018Pan Magister pisze: No i mam pytanko do ludzi biorących go na drżenie rąk, czy robi wam sie tolerka na niego? Bo ja zaczynałem od 10mg i musialem zwiększać, obecnie te 40mg też coś słabiej działać zaczyna i czuję że musze zwiększyć
Ja biorę 160-180mg dziennie, ale coraz słabiej zaczyna działać po 4 latach brania. Ale jak odstawiłem z pół roku temu to była masakra, łapy latały jak bym miał parkinsona.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.