Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Potwierdzam @Rs3mati. Z supli które sa naukowo potwierdzone że działają polecam magnez, witaminę D oraz Omega 3. Większość ma niedobory. W przypadku omega 3 warto zwrócić uwagę na wskaźnik tutox bo wiele na rynku jest utlenionych.
  • 3245 / 617 / 0
Kwas Walproinowy z drugim składnikiem podobnym w nazwie jako lek depakine, w pewnym momencie działał na mnie wyrazniej niż neuroleptyki. Podobno szkodzi na wątrobę, ale to przy spożywaniu alkoholu się bardziej kumuluje chyba obciążenie wątroby. Brałem to nawet z pozytywnym skutkiem działania w ciągu dnia doraznie w niewyznaczonej przez lekarza porze, na własną rękę na wyczucie momentu.

Scalono ~ Atro

Brałem np w momentach jak miałem rozdygotanie w momencie przesadzenia będąc naładowany zbyt dużą ilością kawy, wtedy działało wzorowo zgodnie z oczekiwaniami.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.