Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 172 / 13 / 0
[ external image ]
Amizepin, Finlepsin, Neurotop, Tegretol, Timonil
5H-dibenzo[b,f]azepino-5-karboksyamid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Karbamazepina

czy tak jak w temacie, ktos tego uzywal w celach wiadomo jakich lub leczniczych?mam tego troche, poczytalem na mp ale chodzi mi o praktyczne stosowanie, moze ktos pomoc? dzieki

Ostrzeżenie dla osób biorących karbamazepinę jako doraźny lek przeciwpadaczkowy
Lek ten potrzebuje kilku tygodni regularnego stosowania, by uzyskać stabilny efekt terapeutyczny. Sam w sobie też może powodować padaczki. Wzięcie leku doraźnie może obniżyć próg padaczkowy, zamiast go podwyższyć, tj. łatwiej o drgawki. Z tego powodu lek nie jest alternatywą dla np. benodiazepin i nie może być używany jako lek doraźny, podwyższający próg drgawkowy w połączeniach np. z tramadolem.
angor animi
Ostatnio zmieniony 23 marca 2014 przez surveilled, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
Ja stosowałem, kilka razy. Nie mam czasu na długie opisywanie, ale ogólnie jest to lek po którym jest "jakaś tam faza". Zjadłem 6 amizepinów, czyli 1200mg (o ile dobrze pamiętam), stałem się strasznie senny, palić mi się chciało.. a faza głównie odbiła się na moim słuchu, przez 3 dni słyszałem wszystko inaczej, dzwięk miał inną barwę niż powinien, ludzie mówili inaczej niż zwykle.. hehe.. dziwne to było, ogólnie senny i nieco amnezyjny lek. Ale spróbować można.
Największy przegryw na forum
  • 291 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Teoretycznie powinna potęgować i skracać działanie kodeiny z racji zwiększania stopnia jej konwersji w morfinę i przyśpieszania zmiany morfiny w nieaktywne metabolidy. Wszystko za sprawą blokowania i aktywowania różnych enzymów CYP450.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 2 / 0
uzywalem w celach leczniczych. mnie troche przymulal, zwalnial myslenie, kojarzenie i uspokajal. w wiekszych dawkach laczylem go z doxepina doraznie w celach nasennych (choc teoretycznie mial miec inne zastosowanie). w sumie imho nic ciekawego, jesli chodzi o rekreacje. jesli chodzi o wyciszenie, czy np. zmniejszenie agresywnosci:) to jest ok.
Uwaga! Użytkownik paranoidandroid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
Dostałem 10 pestek Neurotopu powiedzcie o nim coś więcęj? CZy działa podobnie uspokajająco i/lub nasennie jak benzodiazepiny?
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
dr.Kubeusz pisze:
Dostałem 10 pestek Neurotopu powiedzcie o nim coś więcęj? CZy działa podobnie uspokajająco i/lub nasennie jak benzodiazepiny?
Nie daje żadnej bani.

Możesz być po nim jedynie z deka senny.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Czy można łączyć karbamazepinę z innymi tymi powszechnymi benzodiazepinami? W szczególności z alprazolamem.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 25 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: fidelc »
kurwa przeciez o tym juz bylo od chuja temetow Uzywaj funkcji search . A carmabazepina to jest lek na padaczke i stabilizator nastroju.
W piekle diabeł jest postacią pozytywną.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: konserwa »
nie zauważyłam innego działania poza uspokajającym, ale brałam jedynie cztero-sześciokrotne dawki.
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 308 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
Branie tych leków w celach rekreacyjnych to głupota. Jakieś 10 lat temu, jak byłem głupim gnojem i brałem wszystko co z wykrzyknikiem, żarłem ten amizepin garściami, do tego alkohol - chodziłem zamulony i skołowany, miałem mdłości i problemy z widzeniem. Skończyło się atakiem padaczki w najmniej odpowiednim momencie. Chyba większy walor rekreacyjny ma aviomarin :)
                  ~O~
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.