Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Obecnie dopiero drugi dzień na buprze więc do przeżycia aczkolwiek z doświadczenia wiem że lepiej nie czekać aż będzie bardzo źle tylko wcześniej zaopatrzyć się w coś na zaparcia, ew. czopki glicerynowr lub garść suszonych moreli
Ale oczywiście najlepsze są klasyczne tabletki na przeczyszczenie, te ziołowe otc pomagają, co prawda trzeba trochę poczekać, bo wrzuca się na wieczór i czyszczą/pobudzają jelita do pracy na następny dzień, ale dzień w te czy we wte nie ma znaczenia, skoro i tak nas zakleiło. A jaka ulga po wyjściu z kibla. Się rozpisałem o kiblowym temacie, ale pierwsze zaparcia po buprze mi szczególnie utkwiły w pamięci.
Ktoś mi może wytłumaczyć czemu tak mam?rozwalone receptory GABAB od giebla coś mają do tego?
No i może masz jakieś demony w psychice.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.