Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1791
82%
z wikipedii
63
3%
od znajomi
148
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2174

ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Post autor: Kurwik »
Lemarko pisze:
Kurwiku moj drogi ludzie maja sklonnosc do klamania,od zarania czwilizacji,
Kłamstwo funckjonuje co najmniej od wczesnych ssaków, jeśli nie dużo dłużej.
a szczegolnie siebie
sobie
bo zycie nie daje im tego co wlasciwie sobie kiedzs np.po maturze zaplanowali.
Ludzie kłamią dla wielu różnych korzyści i celów, nie tylko w ramach korekty planów.
To nie tylko cpunska przypadlosc, choc cpun pod tzm wygledem, jak i wieloma bo czesto sie zgadzam z Twoimi przemysleniami przoduje, bo cpajac oklamuje sie czesto np od str. biochemii.nawet nim zacznie cpac jest juz junk+driven.
Napisz mi to jeszcze raz, po polskiejmu niż teraz, ok?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 71 / 1 / 0
Post autor: Lemarko »
musiałem być na jakimś benzo-opioido mixie jak kończyłem to wchodziła wena ale ode mnie i przykzład dałem ćpunskiego, bełkotu.trraz konkretie też sie możew pojawić więc w lakonicznym skrócisamo ćpanie, jest kłamstwem zadsanym zasadniczo postrzeganej wizji swiata tu i tersz.Ja nie mówie że jest fajnie- jest moi fajnie bćo ćpam,
jasne?
to bardzo niedobrer,serialka- chciałbym niwiedzieć że są dragi.choć mi OK
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2009 przez Lemarko, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Lemarko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 124 / 8
Post autor: Czeslaw »
banshee - wśród ćpunów są ludzie, których nazywasz słabymi pizdami, jestem konkretnym przykładem. Mam słabą wolę, słaby charakter i nigdy nie rozumiałem tego świata. Potrafię wmawiać sobie nieistniejące usprawiedliwienia i wpierdalać narkotyki, nie widząc w tym żadnego sensu. Jak widać, jestem ponadto mistrzem w użalaniu się nad sobą i wytykaniu sobie wad. Ciekaw jestem, ilu ćpunów ma inaczej.

Lemarko - jesteś upierdolony i sie gubisz, przemyśl co napisałeś bo myślisz co innego.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2009 przez Czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3490 / 55 / 0
Post autor: Kurwik »
Lemarko pisze:
przykzład dałem ćpunskiego, bełkotu.
Tak. Tak.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1444 / 10 / 0
Post autor: moloch »
"Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy" - skad taki tytul watku? Raz ze opisywany problem dotyczy wszystkich uzywek, 2- opiody tak naprawde nagradzaja slabiej od wiekszosci konkretnych stymulantow, 3- analogiczna sytuacja jak z narkotykami ma sie do legalnego alkoholu - nim tez "rozwiazuje" sie problemy emocjonalne tyle ze jest to bardziej akceptowalne spolecznie.
  • 174 / 3 / 0
Post autor: popierdolino »
a ja chcialbym przyjebac hi five autorowi watku, moze niejedna zablakana owieczka sie po tym ogarnie. Nigdy nie bralem opio ale instynktownie czuje ze z takiej nagroamdzonej dawki hiperprzyjemnosci nie moze plynac nic dobrego. Przyjemnosc to tylko zludzenie ktore nigdzie nie prowadzi, jedynie w kierunku by miec go wiecej.
timewasters :D
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Post autor: moloch »
Ale wlasnie o to w tym chodzi - przyjemnosc warunkuje nasze dzialania. Osrodek przyjemnosci ma wspomagac przetrwanie populacji, po to go mamy. ;) Bez niego bylibysmy jak zombie.

Tytul watku i dzial w jakim sie on znalazl brzmi jakby opiaty byly jedynym izalezniajacym narkotykiem. Takie samo uwarunkowanie jakie zostalo opisane ma nalog alkoholowy czy stymulantowy i na takim samym mechanizmie funkcjonuje - narkotyk bierze sie, aby pobudzic uklad nagrody, czyli zwiekszyc wydzielanie dopaminy - i akurat w tej roli kokaina czy metamfetamina sprawuje sie duzo lepeij niz heroina czy fentanyl.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2009 przez moloch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 182 / 6 / 0
Post autor: gokiburi »
Ja juz dawno postulowalem zeby wyjebac to z Depresantow, a to zostalo przeklejone nawet. Hyperreal - uwolnij sie od nalogu.
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
  • 35 / 1 / 0
Post autor: Somax »
Ja osobiście z okazjonalnego spożywania kody w małych ilościach skończyłem na min. 450mg dla zabicia skręta a dla fazy to z 5-6 thiocodinów lub więcej (750mg kody+). Teraz przeszedłem detox fizyczny , psychiczny jeszcze długo przede mną , doszedłem do takiego punktu że albo bym przeszedł na majkę (koszta kodeiny duże i thio mi niezbyt dobrze robiło) albo ćpał dalej kodę w coraz większych ilościach zazwyczaj dla zabicia skręta . Nie chcę takiego życia i mam zamiar wytrwać w abstynencji (mam wszywkę nawet ale o tym w innym temacie piszę), na terapię mam zamiar chodzić indywidualne bo u mnie w okolicy same kólka wsparcia dla alkoholików i byłbym tam jedyny po opiatach i o czym bym ja tam gadał jak ja mam wstręt(ogólnie nie przepadam , czasem wypiję 2 piwa) po ojcu alkoholiku. Teraz jeszcze cierpię skręty i bóle od implanta(uwiera) ale jestem pewny że do kody po tym co przeżyłem nie wrócę, teraz jedynie weed i to swój bo kupny to nie jest rozwiązanie. Muszę się teraz zbliżyć do znajomych od których się odróciłem jak się w kodę wkopałem bo siedziałem całe dnie w domu, nawet potrafiłem przećpać z kodą sylwestra w domu bez znajomych (nie tego , poprzedni). Ja popieram w 100% przesłanie tego tematu , jeśli naprawdę nie musisz (ciekawość to nie powód) to nie pakuj się w opiaty ani nic co uzależnia fizycznie , te bóle , odtrucie itp. to właśnie mam zamiar zapamiętać po mojej "przygodzie" z kodeiną z którą definitywnie skończyłem. Wogóle po zaczęciu brania kody życie osobiste mi się spiepszyło i mam zamiar wrócić chociaż trochę do normalności i tylko smażyć lolki lub jak się uda to z volcano vporizera mgiełkę wciągać. MJ nigdy mnie tak nie zeszmaciła że musiałem codziennie latać po aptekach po thiocodin w dużych ilościach aby zabić bóle po odstawieniu. \Teraz kończę detoks fizyczny (w sumie ten implant trochę mi pokrzyżował plany bo miałem zamiar nie wracać do tego bez żadnych "przymusów" tylko z własnej woli bo chce wrócić do normalnego życia.
I jeśli czyta to ktoś kto ma zamiar spróbować kody to zapraszam do poczytania moich postów o tym jak wygląda uzależnienie i jak przechodzę detoks , piszę długo i treściwie więc można się przekonać na oczy (parę zdj. też dorzuciłem do postów) że koda to zdradliwa kur** i albo się popłynie dalej , albo jak ja trzeba pocierpieć i odstawić a później łazić na terapie ... Ale mam nadzieję że uda mi się w miarę szybko wrócić do normalnego życia (szybko=6mies). Tak więc jak możece to nie próbujcie opiatów bo możecie(nie koniecznie ale ja też tak myślałem że będę to kontrolował i na początku tak było) popłynąć i dopłynąć aż do subst. podawanych iv albo do kostnicy jak mój ŚW. Pamięci Kolega Kamil któremu siadły nerki od 10 lat brania fety. A miał tylko 25 lat , serio....
Ja osobiście każdemu teraz odradzam opiaty i sam zostaję tylko przy ziole i to jeszcze nie kupnym bo to syf a poza tym nie będę wydawał już kasy na dragi bo mam tego dość. Wolę mieć pełny portfel niż średnio-pusty.
Pozdrawiam serdecznie, POPIERAM TWÓRCĘ I PRZESŁANIE TEGO TEMATU , JA SIĘ NA OPIATACH JUŻ PRZEJECHAŁEM.
  • 1406 / 142 / 0
Post autor: oxan »
"I jeśli czyta to ktoś kto ma zamiar spróbować kody to zapraszam do poczytania moich postów o tym jak wygląda uzależnienie i jak przechodzę detoks , piszę długo i treściwie " taaa poczytałem i zaczęło mi się bekać i odbijać niestrawnością ze wszech miar
powiedz mi, kto to spłodził, a to pomszczę!!!!
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2010 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
ODPOWIEDZ
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.