Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Nawet głupia koda. Jednak w moim przypadku pomaga powstrzymanie się od nikotyny. Tylko jak palę (elektronicznego papierosa, nie palę zwykłych szlugów od 2 lat) to mam lęki po opio.
Może nikotyna bardziej niż u innych obciąża mój zryty układ nerwowy.
passionman pisze:Nie wiedzialem gdzie to wrzucic ale tu chyba jest najwiecej "kompetentnych" osob. Ostatnio zaczalem czesciej uzywac opio. mam gorszy moment w zyciu ale to nie temat na poemat. W kazdym razie pije pst. Mam teraz 3 ciag w przeciagu miesiaca. Dzisiaj mija 3 doba. Zauwazylem, ze w nocy zaczynam sie bez powodu bac. Czuje caly czas niepokoj. Podczas noddow odplywam w stan, ktory jest bliski paralizowi przysennemu. Wczoraj mialem np. taka akcje, ze zasypiajac czy tez raczej noddujac zaczalem slyszec w glowie muzyke ktora byla jednoczesnie piekna i strasza. W pewnym momecie strach urosl gwaltownie do takich rozmiarow, ze obudzilem sie zrywajac sie zlany potem. To takie nieprzyjemne uczucie slabosci jakby mnie wciagalo wglab lozka a ja jestem za slaby zeby sie wyrwac z tego stanu. Mam bardzo dziwne realistyczne sny, z ktorch czesc mozna podciagnac pod koszmary i koncza sie podobnie - gwaltowna pobudka, przescieradlo mokre od potu. Oprocz tego czuje, ze ogarnia mnie lek kiedy ide do kibla ciemnym korytarzem. Nie mialem tak wczesniej ani po kodzie ani po makiwarze. Z tego co czytalem opioidy i opiaty znosza uczucie leku wiec o co tu chodzi? Mial, ktos podobnie?
Mam dokładnie to samo ! Do tego mam koszmary i to niesamowicie realne. Nawet klony nie pomagają, mam problemy z zaśnięciem i zasypiam czasem ok 3:00. Byłem już wcześniej w ciągu kodeinowym 4 lata oraz 1 rok na pst i nigdy nie miałem takich jazd. Mam tak tylko bo Bakalandzie i Fresco. Dziś zacząłem robić pst z całkiem innego maku i robię sobie nadzieję że mi przejdzie.
Zaczynam mieć też stany lękowe w ciągu dnia, a Ty ? To chyba sygnał żeby przestać, zupełnie tego nie rozumiem - to nie powinno się dziać. Na początku było w porządku, ale teraz jest co raz gorzej.
Ja też nie moge spać po opio, często mam coś w rodzaju halucynacji w momencie zasypiania jakbym czuł się w innym miejscu i w innej sytuacji, po czym uświadamiam sobie że jestem we własnym łóżku i tak co chwila. Możliwe że to bezpośrednie działanie substancji na mózg ale wysnułem też hipoteze że mózg może być troche niedotleniony przez depresje układu oddechowego i stąd takie coś.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.