Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1233 / 13 / 0
W tym temacie możecie sobie dyskutować na temat tego co zajmie miejsce mefedronu po jego delegalizacji. Murti-Bing trochę pisał o tym w temacie: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=24374 . Z dotychczasowych badań wynika, że najbardziej euforyczne są są 4-EMC i 4BrMC. Ze względu na dosyć tanią i prostą syntezę, a także ciekawe działanie mają one największe szanse zawojować rynek po delegalizacji mefa. Metedron raczej nie zajmie jego miejsca ze względu na to, że jest za bardzo nieobliczalny, a bufedron to inna jakość.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
4BrMC Chyba będzie najlepsze ;)
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 1233 / 13 / 0
Czemu tak uważasz?
[ external image ]
4-BrMC, 4-BMC, brefedron, 4'-bromometkatynon . W większym stopniu oddziałuje na serotoninę niż dopaminę, co jest dosyć wyjątkowe w grupie alfa-aminoketonów (beta-ketonów). Murti-Bing miał z tym kontakt nie cały rok temu i musi przyznać, że substancja była bardzo przyjemna. Niestety testował ją w dawce 80mg, a wnioskując z budowy jej pełne efekty uwidaczniają się przy ok. 200mg +.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
M-B, praktycznie sam sobie odpowiedziałeś ;) Wiadomo, są różne grupy użytkowników i nie wszystkim podejdzie. Mi się podoba ten związek.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 32 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: skunx »
Ja nie moge sie doczekac 4-EMC, w jednym ze sklepow powstala juz nawet kategoria, podpowiem ze nazywa sie Bk-L1. Ma byc dostepny w polowie maja. Z tego co pisal M-B na twittrze, bedzie kosmos :)
  • 261 / 2 / 0
Ja tylko chciałem wspomnieć o dziwnym nazewnictwie beta-ketonów, no bo skoro:
4-metylometkatynon to "mefedron"
to jak byście nazwali:
4-etylometkatynon?

mi tutaj pasuje tylko 1 nazwa, właśnie "efedron"

I co do tej niecierpliwości to też bym się mocno wstrzymał z podniecaniem. 4-EMC pewnie będzie "tylko" słabszą wersją 4-MMC. Tak samo jak cała reszta która miała zawojować rynek i zastąpić go.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010 przez rejestr, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 519 / 2 / 0
nie nie nie. Mefedron nazywa się tak jak się nazywa bo metkat to efedron, czyli metylo-efedron => mefedron
Zatem według tego systemu 4-emc powinno się nazywać eefedron.
PS eefedron to nazwa według tego systemu nazewnictwa, który jak widać w tym przypadku zawodzi.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010 przez Nananana, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 174 / 3 / 0
Stestowal bym bufedron, po ostatnich wpisach M-B na twitterze, widac ze to petarda az strach.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: skunx »
Hmm, to dziwne co piszesz, bo wczesniej czytalem w paru miejscach ze 4-EMC ma byc wlasnie nieco bardziej euforyczno/empatyczna wersja mefa, a mniej stymulujaca. To by mi niesamowicie odpowiadalo.
Eefedron- piekna nazwa :)
  • 507 / 10 / 0
Pójdzmy krok dalej... E-efedron? prawie jak E-biznes ;D btw... może Murti albo Reez podpowie... z czego się wychodzi przy syntezie Brefedronu? Z tego co pamiętam chlorowce prowadzą w meta nie? Chyba że to jakoś tak było że niby są deaktywującymi perścien ale prowadzą pomimo to w orto-para ehhh już nie pamiętam. Jakieś propozycje? Btw. no i napewno przy acylacji ostrzejsze waarunki niż dla mefedronu.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010 przez Micklen, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.