Homocykliczne substancje psychoaktywne, oddziałujące agonistycznie na układ serotoninowy w mózgu.
Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
Stripping żyły odpiszczelowej %-D
zapalenie żył powierzchownych samo w sobie nie jest raczej niebezpieczne, problem pojawia się w momencie zakrzepicy żył głębokich hehehe
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / / 0
Tos mnie pocieszyl. Robie wiec odstawke i zobacze jak sie wszystko rozwinie. Powodzenia z operacja
  • 2001 / 492 / 0
Wasze problemy z żyłami pojawiły się po przyjęciu substancji oralnie czy przy iv. ?
Spotkałem się też z kilkoma opiniami, że sniffanie niektórych fentyloetoamin niesie ze sobą większe
ryzyko niż ich przyjęcie doustnie.
  • 50 / / 0
U mnie po sniffie. Inaczej nie przyjmowalem, nie wiem jak BS. Sprobuje za jakies 3 tyg oral
  • 2775 / 39 / 0
Oral i sniff, bez różnicy. Wciąganie psychodelicznych fenyloetyloamin nie zmienia stopnia ich szkodliwości w znaczący sposób. Tak czy inaczej mechanizmy oddziaływania na organizm są takie same. Wciągnięcie powoduje jedynie wzrost mocy i szybkość wejścia
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / / 0
Tez tak wlasnie mysle. Dzialanie to dzialanie. U mnie zyly maleja w bardzo szybkim tempie. Jeszcze wczoraj rece wygladaly orawie jak u imperatora z gw dzisiaj tylko nie liczne sie jeszcze wyruzniaja no i te na stopach, ale procz opuchlizny zadnych innych problemow nie zauwazylem. Zadnego bolu itd.
  • 2001 / 492 / 0
Przestraszyliście mnie tymi problemami z żyłami. Nigdy nie miałem nawet najmniejszych
i nie spodziewałem się, że po tych substancjach mogą one wystąpić.
wciąganie psychodelicznych fenyloetyloamin nie zmienia stopnia ich szkodliwości w znaczący sposób.
Właśnie ludzie piszą, że badyload jest większy przy wciągani.
Przy p.o jest jeszcze chyba efekt pierwszego przejścia, czy nie zmniejsza on szkodliwość ?

Podejrzewacie, że wszystkie fenyloetyloaminy mogą powodować takie skutki uboczne, czy tylko któreś konkretne?
  • 2775 / 39 / 0
bodyload to nie to samo co szkodliwość
  • 2001 / 492 / 0
bodyload to nie to samo co szkodliwość
Oczywiście - wiem o tym. Jednak skoro Bady load się zwiększa, to może też mieniać się toksyczność substancji.

Zauważyłem, że głównie ten problem pojawia się przy stosowaniu 2c-p i to przy całkiem normalnych dawkach. To mnie właściwie nie dziwi bo Shulgin już pisał o tragicznym wpływie tej fenyloetyloaminy
na układ krwionośny.

2c-e raczej w dawkach zalecanych prze PHIKAL nie powodowało takiego skutku ubocznego u zdrowych ludzi.

Dzięki za ostrzeżenie, jeśli będziesz miał więcej informacji to podziel się nimi z nami.
  • 50 / / 0
Ja probowalem tylko 2C-E i 2C-P. Przy E ten problem sie nie pojawil, ale po P juz tak.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.