Homocykliczne substancje psychoaktywne, oddziałujące agonistycznie na układ serotoninowy w mózgu.
Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6259 / 446 / 12
Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się nad rekreacyjnymi fenyloetyloaminami z grupą -OH w pozycji beta. Mój własny research nie przyniósł zbyt wiele rezultatów, oprócz katyny, efedryny, adrenaliny znalazłem DME (3,4-dimetoksy-beta-hydroksy-PEA) i BOHD (4-metylo-2,5-dimetoksy-beta-hydroksy-PEA). Ponoć ani jako stymulanty ani psychodeliki się nie zdają. Może ktoś próbował/słyszał o beta-hydroksach i mógłby się wypowiedzieć?
  • 2497 / 52 / 0
ja tylko czytaqlem, ze nie sa warte uwagi, chociaz moze trafi cie jakas perelka. Juz podstawnik metoksy wydaje mi sie lepszy w tej pozycji
Ostatnio zmieniony 21 października 2010 przez świetliste macki kosmicznej jaźni, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1233 / 14 / 0
Te z podstawnikiem hydroxy można przekształcić w aminorexy ;-)
  • 369 / 13 / 0
Z 2-amino-1-fenylopropan-1-olu można właściwie w jednym kroku zsyntezować 4-metyloaminorex.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.