4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / 1 / 0
@DobryWujas masz na myśli że mefedron jest droższy w produkcji?
  • 9 / 3 / 0
18 lutego 2025DobryWujas pisze:
Bo nie wydasz 90-100zł za gieta mefedronu.

Ty myślisz od swojej strony, konsumpcyjnej. Tutaj trzeba pomyśleć jako właściel, escobar przybytku.
100zł za gieta. %-D
15-20zł w hurcie za gram w zależności ile kupisz. Osiedlowi dilerzy nieźle muszą liczyć szmal z tych mniej ogarniętych. Normalna cena w detalu to 50-70zł z normalnych źródeł. Wydasz 100zł za gram chuj wie czego tak naprawdę. Sam wygląd i zapach czy kruszenie niewiele ci powie. Nawet pewien Vendor z tego forum ma 5g za 300zł. Nie przepłacajcie u wioskowych Escobarów.
  • 9287 / 1807 / 2
07 lutego 2025Flammeus pisze:
@raptureseeker @Devixo Da się je odróżnić w sproszkowanej formie, to różne substancje. mefedron ma zwykle bardziej "naturalny" zapach, w sensie przypomina kocie siki, skarpety albo coś w tym rodzaju. Chlory mają chemiczny, chlorowy (xd) zapach. Jak nie czuć od razu zapachu to rozwal kryształy i wtedy powinien być.

mefedron nie masakruje tak nosa jak klefedrony i nie ma tego odrzucającego smaku/zapachu chemicznego po zaaplikowaniu. Także sama forma kryształów jest inna, najlepiej popatrzeć na necie, chociaż przez zanieczyszczenia jak wyżej było wspomniane może nie być łatwo. No i jeszcze cmc ma o wiele twardsze kryształy do kruszenia, a mmc się rozwala od razu, tylko może jedynie trójki, nie pamiętam jak z innymi.
bzdura za bzdura. Niepotrzebnie powtarzasz jakieś forumowe mity które mają niewiele wspólnego z prawdą. Wielokrotnie pisaliśmy o tym.
Nawet samo działanie jak jesteś na ciągu będzie ciężko do rozróżnienia. Zaraz się pojawia fachowcy co mają zaorana tolerke po przerobieniu kilkudziesięciu gr / miesiąc i będą czuli serotoninę, dopaminę i cholera wie co jeszcze. Co też jest bzdurą.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4972 / 847 / 0
Ma troche racji. Chlory mają czesciej mocny chemiczny smak , zapach . Sluzowka się zapycha i podraznia bardzo szybko .
Od vendora naszego probowalem jego 4mmc i faktycznie struktura byla taka , ze kruszylo sie dosyc latwo , sam towar nie byl w przezroczystym kamieniu a bardziej bialawy
Kichawa wytrzymala droznoscia calego gieta i nie oberwala mocno po dupie.
Po cmc to zaraz kopalnia w nosie i zawsze tak bylo .
Nie mam wielkiego dosw z mmc ale z cmc spore i takie cmc nigdy nie wpadlo mi w rece.
Ten chlor jest przeciez nie od parady.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 109 / 36 / 0
@Stteetart Właśnie dlatego nie wspominałem nic o działaniu, bo z tolerką i subiektywnymi odczuciami ciężko określić. Chociaż jak byłem w ciągu to łatwo było odróżnić 3cmc od 3mmc w działaniu. 3mmc było serotoninowe ala MDMA, tylko z większym udziałem dopaminy. 3cmc za to dawało serotoninę tylko jak się miało zapas, ale tak to głównie dopaminowe działanie, które można ciągle przedłużać kreskami.

Z zapachem/smakiem, kruszeniem kryształów i zajebanym nosem wszystko łatwo zauważyć jak się przerabia różne sorty i wie jak każdy dron high quality działa. Wiadomo się może trafić jakieś zanieczyszczone uj wie co ale z reguły się sprawdza opis.
17 lutego 2025ZemstaKlefedronu pisze:
Poruszany temat pewnie wiele razy, ale czy prawdą jest znikoma ilość mefa na ulicy? Kiedyś ta teoria miała ręce i nogi ponieważ legalny był np klefedron, ale dziś kiedy wszystko od dawna jest zakazane po co mieli by produkować gorsze odpowiedniki?
Jest go mało na ulicach, ale da się dostać przypadkiem, przynajmniej z mojego doświadczenia. Od vendorów jest często w tych samych cenach co inne drony więc pewnie nie jest specjalnie droższy w produkcji. Da się go łatwo na necie zamówić.
  • 661 / 150 / 0
@Graves

No i Twój wskaźnik cen doskonale mówi, że rozmawiamy o innych substancjach. Ty mówisz o krysztale.

POWTARZAM: KRYSZTAŁ TO NIE JEST mefedron, CHOCIAŻ mefedron JEST KRYSZTAŁEM.
Taka mała parafraza odnośnie tego co jest opiatem, a co opioidem.

W tej cenie możesz dostać kolorowe kamienie typu 3-CMC, 4-CMC i jeszcze gorsze gówna jak 2-cmc czy 2-mmc które poziom aktywności wykazują gdzieś jak wciągniesz 700mg na raz. No z czegoś mózgotrzepnego to alfe możesz za tyle poszukać.

mefedron jest po prostu po środku z tym wszystkim. Nie truje jak klefedron, a ma działanie narkotyczne. Ot taka kokaina dla ubogich.

@ZemstaKlefedronu

Totalnie nie. Chyba, że liczyć cenę ketonu jako aż tak zabójczą. Przy 3cmc, 4cmc, 4mmc, 3mmc podmienia się tylko ketony które owszem różnią się ceną, ale preparatyka jest iście banalna. 10 prób i każdy mógłby otrzymywać mefedron na kilogramy w domu. Przyjmując że ta osoba będzie miała przeciętne bądź wyższe IQ
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2025 przez DobryWujas, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9287 / 1807 / 2
@Flammeus za czasów legalna 3mmc czy w późniejszym czasie 3/4cmc ja przerobiłem wszystkie sorry. Odmpudru przez białe po przezroczyste kryształy i wiesz jaka jest moja opinia ? Nie da się poznać.
Chciałem zrobić eksperyment i wrzucić 3cmc, 3mmc i 4cdc które krążyły swojego czasu ale to bezsensu, bo po obrazie byś znalazł. I te sorty są wręcz identyczne.
18 lutego 2025ledzeppelin2 pisze:
Ten chlor jest przeciez nie od parady.
Chlor jest połączony z benzenem kowalencyjnie. I nie jest to tak, ze to chlor i metkat. To wszystko to kwestia syntezy i oczyszczenia. Były tu kiedyś porady jak go doczyscic i usunąć np nadmiar kwasu. Odzew zerowy. A potem nos zatkany, zatoki zajechane itd.

Klwfedron też tak nie truje jak mefedron. Choćby mefedron kosi serce dużo mocniej, bo działa na rec.5ht2b. Mija teoria była taka, że klefa.ludzie dużo mocniej odczuwają, bo wieksosc już się styrała mefedronem.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3206 / 540 / 0
18 lutego 2025DobryWujas pisze:
@Graves

No i Twój wskaźnik cen doskonale mówi, że rozmawiamy o innych substancjach. Ty mówisz o krysztale.

POWTARZAM: KRYSZTAŁ TO NIE JEST mefedron, CHOCIAŻ mefedron JEST KRYSZTAŁEM.
Taka mała parafraza odnośnie tego co jest opiatem, a co opioidem.

W tej cenie możesz dostać kolorowe kamienie typu 3-CMC, 4-CMC i jeszcze gorsze gówna jak 2-cmc czy 2-mmc które poziom aktywności wykazują gdzieś jak wciągniesz 700mg na raz. No z czegoś mózgotrzepnego to alfe możesz za tyle poszukać.

mefedron jest po prostu po środku z tym wszystkim. Nie truje jak klefedron, a ma działanie narkotyczne. Ot taka kokaina dla ubogich.
Tutaj trzeba patrzeć jak wygląda rynek.
Łatwiej dostać cmc płacąc tyle ile można mef mając lepsze dojścia.
Więc na nazewnictwo jesteśmy skazani, bo to mefedron tutaj jest twórcą fazy na kryształy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 661 / 150 / 0
Masz rację. Dlatego każdy kryształ nazywamy mefedronem, a ja na siłę próbuje to odczarować, chociaż wiem, że mi się to nie uda. mefedron to jedna konkretna substancja 4-MMC.
  • 109 / 36 / 0
18 lutego 2025Stteetart pisze:
@Flammeus za czasów legalna 3mmc czy w późniejszym czasie 3/4cmc ja przerobiłem wszystkie sorry. Odmpudru przez białe po przezroczyste kryształy i wiesz jaka jest moja opinia ? Nie da się poznać.
Chciałem zrobić eksperyment i wrzucić 3cmc, 3mmc i 4cdc które krążyły swojego czasu ale to bezsensu, bo po obrazie byś znalazł. I te sorty są wręcz identyczne.

Klwfedron też tak nie truje jak mefedron. Choćby mefedron kosi serce dużo mocniej, bo działa na rec.5ht2b. Mija teoria była taka, że klefa.ludzie dużo mocniej odczuwają, bo wieksosc już się styrała mefedronem.
Ja bawię się z tymi rzeczami relatywnie od niedawna, ale już widziałem kilkadziesiąt różnych sortów i popróbowałem wiele z nich. Więc z tego co da się dostać obecnie u vendorów na clear/darkwebie oraz na ulicy, moje uwagi się sprawdzają ale zaznaczam że statystycznie a nie zawsze. Tylko też jedynie high quality stuff da się odróżnić bo taki obrzydliwy szary albo bardzo brązowy shit zanieczyszczony to loteria.

Dodając do tego co wcześniej pisałem to jeszcze jak robiłem bombki to 3cmc rozwalało mi żołądek i czułem jakby dosłownie mi wyżerało tam coś, a 3mmc przechodziło w miarę gładko i nie miałem problemów.

Z sercem to też prawda. x-mmc mam wrażenie że bardziej je ruszają i dodatkowe dawki się mocno stackują. Na chlorach nigdy mi aż tak nie wywaliło w kosmos ciśnienia i pulsu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Akcja CBŚP i czeskiej policji: rozbicie międzynarodowej grupy przestępczej

Policjanci Zarządu w Krakowie CBŚP we współpracy z czeskimi organami ścigania rozbili międzynarodową grupę przestępczą zajmującą się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Zatrzymano 16 osób oraz zabezpieczono ponad 12 kg różnego rodzaju narkotyków. Działania te są częścią szerszego śledztwa dotyczącego przemytu substancji psychotropowych w Europie, które nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gliwicach.

Przełomowe zmiany w holenderskiej polityce narkotykowej. Legalna marihuana tylko w 10 miastach

Holandia, kraj słynący z liberalnego podejścia do marihuany, wprowadza rewolucyjne zmiany w swoim systemie regulacyjnym. Od kwietnia 2025 roku tylko w 10 wybranych miastach holenderskie coffeeshopy będą mogły oferować swoim klientom wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. Ta fundamentalna zmiana stanowi część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji konopi.

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?