Mam pomysł na zakup takiego namiociku: https://www.growweed.pl/pl/p/Propagato ... AxEALw_wcB
Czy uda mi się upchnąć tam dwie te roślinki? Nie zależy mi aby wykorzystać ich "wzrostowy" potencjał na maxa.
Czy żarówka dołączona w zestawie da rade? A może to beznadziejny wybór i mogę to przy podobnych kosztach zrobić lepiej?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi :)
EDIT:
Dobra, poczytałem trochę i puknąłem się w głowę. Sklece boxa sam z płyty osb, jakie minimalne wymiary na dwa takie krzaczki? Jak rozplanować wentylacje? No i jaka żarówka do tego boxa będzie mi potrzebna, żeby tego nie puścić z dymem.
Minimalne wymiary boxa zależne są od obranej technologii. Im więcej tym lepiej. 2 krzaki spokojnie mogą pokryć ponad 2m2, jak również upchnąć się w pc-boxie. Wentylacja: wlot na dole, a wylot na górze po przekątnej (najdalej od siebie). Typ i moc lampy zależą od powierzchni i kubatury boxa.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.