uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1443 / 75 / 0
https://www.forum.haszysz.com/jak-stoso ... 46118.html

Na tej stronie jeden gość twierdzi, że ripen leje się, żeby zmusić roślinę do zakończenia kwitnienia, a moja mała spokojnie sobie kwitnie i nie chcę niczego sztucznie zmieniać. Jednak zależy mi na ilości zbioru i teraz nie wiem: czy rzeczywiście ripen powinno się stosować tylko, gdy roślina nie ma szans dojść?
Proszę o odpowiedź osoby kompetentne i pewne, nie zależy mi na kolejnym temacie gdybania.
  • 528 / 4 / 0
Widzialem na haszyszu fotorelacje w ktorej gosciu polewal ripenem od poczatku kwitnienia i nic zlego sie nie dzialo ;)
Ripenem najlepiej podlewac jakies 2 tyg przed scinka, zeby topy jeszcze popuchly i bardziej dojrzaly.
2-3 podlania ripenem i pozniej czysta woda do scinki.
  • 45 / / 0
Moim zdaniem, wszystko zależy gdzie uprawiamy roślinę.
Jeżeli zależy nam na szybkim zbiorze to wybieramy ripen, szczególnie przydatny dla odmian które długo kwitną w naszym klimacie.
Wodę tradycyjne polecam, palenie wtedy ma najlepszy smak, czasami po ripenie jest chemiczny posmak.
Uwaga! Użytkownik Edamski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
To chyba na koncu tak czy inaczej pluczesz rosline :nuts: Jesli caly grow robicie na organicznych to ripen odpada.
Uwaga! Użytkownik st nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.