uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Witam

Mam tygodniowe roslinki pod hps 150W. Rosna bardzo ladnie tyle ze troche wyciagnely sie w gore. Podlewam codziennie mala iloscia wody i dalem troche nawozu 9-miesiecznego na kazdy krzaczek.
Odmiany to lowryder, white widow i to co wyroslo z pestek rozdawanych na MMM.

Problem polega na tym ze lodygi sa cienkie i dosc wiotkie. Juz dwie roslinki upadly bo lodyga nie miala sily ich utrzymac. Przywiazalem je do patyczka no i teraz nie maja wyjscia i stoja ;p
Czego to wina i jak z tym walczyc?
Uwaga! Użytkownik surikatga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 1 / 0
mozesz przywiazac roslinki do patyczkow albo przyszpilic je do ziemi, byle by lodyga nie dotykaly zbytnio ziemi, zlym pomyslem bedzie zakopywanie lodygi, to grosi chorobami grzybicznymi lodygi i zostawia mniej miejsca na korzenie

dlaczego tak sie dzieje? zbyt slaba cyrkulacja powietrza (ruch powietrza i roslin) zbyt wysoko zawieszony hps
Uwaga! Użytkownik wiemzenicniewiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: surikatga »
Nie chodowalem pod hps`em jeszcze ale jest na wysokosci ok 25cm. Dokladnie to 145W HPS z mieszanina penninga.
Uwaga! Użytkownik surikatga nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lewar »
ja tak miałem z ice'em... zamiast rosnąć kolejne partie, łodyga się wyciągałą do góry razem z pierwszymi liścieniami. dosypałem wtedy ziemi, całkiem sporo tak żeby się nie przewracały i dalej rosły już normalnie. u mnie pomogło jeszcze zbliżenie ich bardziej do światła (zamiast 25 - 10 cm).
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
  • 88 / 1 / 0
takie przysypywanie ziemia to zly pomysl, lodyga to nie korzen, nie ma siedziec pod ziemia, narazasz tylko niepotrzebnie rosline na problemy, wizualnie wyglada to moze lepiej ale dla rosliny to raczej dobre nie jest, pozniej zaczynaja sie choroby grzybiczne, gnicie, jak masz farta to ci urosnie ale lodyga bedzie miala utrudniony rozrost w szerz co moze miec przelozenie (niewielkie ale jednak) na plony, lepiej podeprzec roslinke patyczkiem a gdy lodyga sie wzmocni wyjac patyczek, jesli masz nisko swojego hpsa to moze masz za maly ruch powietrza w boxie, na wega czesto stosuje sie kompakty ktore mozna przysunac bardzo blisko roslin
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2006 przez wiemzenicniewiem, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik wiemzenicniewiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
andrzej
  • / / 0
czesc
Nieprzeczytany post autor: andrzej »
czesc jestem glownym organizatorem mmm i proponuje ci sadzonki tego co dostales na mmm zasiac w ogrudku poniewaz sa to outdoory przemyslowe wiec boczku zadnego z tego niebedzie zato moga urosnac do sporych rozmiarow..niestety;/
ale milo ze wzioles od nas garstke:) i ostentacyjnie "zasadziles ziarno":)
zycze udanych zbiorow:)
  • 105 / / 0
wiemzenicniewiem pisze:
takie przysypywanie ziemia to zly pomysl, lodyga to nie korzen, nie ma siedziec pod ziemia, narazasz tylko niepotrzebnie rosline na problemy, wizualnie wyglada to moze lepiej ale dla rosliny to raczej dobre nie jest, pozniej zaczynaja sie choroby grzybiczne, gnicie, jak masz farta to ci urosnie ale lodyga bedzie miala utrudniony rozrost w szerz co moze miec przelozenie (niewielkie ale jednak) na plony, lepiej podeprzec roslinke patyczkiem a gdy lodyga sie wzmocni wyjac patyczek, jesli masz nisko swojego hpsa to moze masz za maly ruch powietrza w boxie, na wega czesto stosuje sie kompakty ktore mozna przysunac bardzo blisko roslin
ta zakopana łodyga pełni funkcje korzenia i z niej wyrastają nowe korzonki... na mój rozum [ale się sprawdza]. i nie jest to fart że każda przeze mnie przysypana roślina rośnie pięknie dalej bo znam wiele osób którzy tak robią, niekoniecznie ziemią może być to np. keramzyt.

nie będę sie kłócił bo niedługo uprawiam, ale kombinuje po swojemu i najczęściej się udaje.

pozdrawiam! :-)
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
nic nie wiem
  • 88 / 1 / 0
tylko ze to nie zachamuje wyciagania sie rosliki, nawet jesli lodyga wypusci korzonki (co raczej jest nierealne, wykop rosliny po harvescie i sam sprawdz ze wiekszosc tego nie zrobila, jesli ma dobrze rozwiniety system korzeniowy to nie bedzie tracic energii na wytwarzanie korzeni na lodydze), to jest jedynie usuwanie skutkow wyciagania sie rosliny, ale nie spowoduje tego ze roslina nie bedzie sie juz wyciagala, bo podobno lepiej zapobiegac niz leczyc

wiatraki, outdoor, nisko umieszczone kompakty
  • 105 / / 0
wiemzenicniewiem pisze:
...ale nie spowoduje tego ze roslina nie bedzie sie juz wyciagala....
czytać nie potrafisz?
Lewar pisze:
...u mnie pomogło jeszcze zbliżenie ich bardziej do światła (zamiast 25 - 10 cm).
nic nie wiem
  • 88 / 1 / 0
czytaj ze zrozumieniem, kompakty blizej tak, wiatraki tak, ale przykopywanie roslinek nie zapobiegnie ich wyciaganiu sie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.