...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 146 / 3 / 0
madafakers pisze:
a ja się cieszę że nie potrzebuję już żadnego gówna do tego by się bawić

hehe jestem kims kim zawsze gardziłem nie wiedząc czemu - trzeźwym :)
Nie wyobrażam sobie trzeźwości trwającej dłużej niż rok, toż to zwariować można w tym świecie ! :D
  • 86 / 3 / 0
33 dni bez ćpania! :D
  • 591 / 8 / 0
no i dzisiaj mam pierwszy dzień detoxu od trawy, którą od kilku lat jaram praktycznie codziennie.
Do tego jeszcze trwa mój detox od stymulantów więc planem jest prowadzenie przez jakiś czas trzeźwego (wyliczając alkohol) życia.
Zobaczymy jak wyjdzie mój eksperyment
  • 3127 / 27 / 0
chusajn pisze:
Od dzisiaj do wakacji nie jaram zielska. Tak mi dopomóż Actimel.
Poległem.
High, how are you?
  • 221 / 2 / 0
99 dni bez cpania, 89 bez alku
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 29 / 0
brawo:)
  • 802 / 29 / 0
brawo:)
  • 192 / 2 / 0
Ech, też podejmę wyzwanie aktimela i zero psychotropów oraz mj do wakacji, szkoda tylko, że nie mogę się zebrać, aby skonczyć z fajkami.
Do widzenia ćpunki i do zobaczenia. Wbiję tu we wakacje :D
  • 1959 / 61 / 0
7 dni bez kodeiny i metkatynonu.

Uuuu, weee, łuuuu :nuts: .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 341 / 1 / 0
no to ładnie trzynastka :) brawo

Ja też podejmuję wyzwanie. Robię przerwę od kodeiny. Nie oglądam reklam więc zadam głupie pytanie - ma być 10 czy 14 dni (wg reklamy actimela)?
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.