Ja się nie oszukuje bo wiem, że uzależniony jestem ciągle.
Moim sposobem było i jest ciągle przesuwanie sobie granicy. "Nie dziś-jutro sobie zajebię" "Dobra to za miesiąc" itd. Polecam tą metodę kija i marchewki, bo dajesz sobie iskierkę nadziei, że za dobre sprawowanie coś będzie, ale wiadomo docelowo nie będzie. Znacznie łatwiej skończyć tak, niż postanowieniem "NEVER EVER".
I powiem tak mimo, że są fantazje o pizganku, to w sumie ja już nawet nie pamiętam jakie to uczucie. Mózg już zapomniał jak to jest być na bani, więc jest to takie tęsknienie za czasami w których się nigdy nie żyło, jak ma się czasami słuchając starej muzyki.
Brutalna prawda jest taka, że łatwiej jest żyć w uzależnieniu niż trzeźwo.
Jak jesteś w codziennej rutynie walenia, to wiesz ze nie ma wyjścia, ale jest w tej klatce wygodnie, paradoks. Kiedy rzucasz nagle otwiera się klatka, wychodzisz na świat i nagle się boisz, bo wiesz ze teraz wszystko zależy tylko od Ciebie, już nie zwalisz na uzależnienie i inne chuje muje.
Masz do łapy pada i se graj swoim życiem.
Trzeba sobie powtarzać JESTEM UZALEŻNIONY, bo inaczej usypiasz się i chlup do wody.
Trzymajcie się i miłej soboty.
Warto zająć czymś uwagę, czymś co się lubi, rozwijać ulubione hobby, zacząć uprawiać sporty. Ewentualnie CBD tez spoko, choć i tu spotkałem się z opinią, że to czasem jak piwko dla wieloletniego alkoholika.
18 listopada 2021Klamm pisze:17 listopada 2021MarlaSinger pisze: rzuciłam benzo ponad 2 lata temu I nie tykam żadnych leków i innych syfów.
Te osoby co im się udało raczej opuściły forum, więc Ci nie odpiszą.
(Nie)udało Ci się i odpisałeś?
Czy mi się udało? No jeśli chodzi o nie branie to tak, ale odbudowanie przewalonego czasu - jeszcze nie do końca...
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
łatwo się mówi dlatego pregabalina wg mnie idealna na okres 2-4tyg., chemicznie większość zejdzie, więc będzie łatwiej się ogarnąć
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.