Nie potrafiłem przestać palić nawet pomimo, że czułem tego ewidentny wpływ na zdrowie. Dym mnie dusił, niedotlenienie, zjebana kondycha. I ten pierdolony smród. Przeszedłem definitywnie na e-peta, traktując to jak helupy metadon. Ostatnia deska ratunku. :-D Pierwszy miesiąc była pokusa, wysokie dawki czystej nikotyny jednak nie dają takiego kopa, jak ich połączenie z IMAO w tytoniu. Ale przeszło. I tak sobie bucham ten mój nikotynowy metadon, boję się odstawić. :-) I też większość motywacji z tym związanej minęła wraz z odejściem 90% skutków ubocznych palenia.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Przeważnie dwia pierwsze punkty wystarczą.
11 lipca 2018NegatywneWibracje pisze: I tak sobie bucham ten mój nikotynowy metadon, boję się odstawić. :-)
Rzucenie e-szluga wspominam jako bardzo ciężki okres - ssanie i nerwowość utrzymywały się przez 6 tygodni, bez żadnej taryfy ulgowej w porównaniu do rzucania zwykłych fajek. Teraz przymierzam się do następnej edycji odstawienia EIN, w pierwszym podejściu wytrzymałem 2 dni, podczas których dowiedziałem się, że będzie równie ciężko jak poprzednim razem. Nie wiem, czy chcę sobie tym popsuć okres urlopowy, może tym razem rozpocznę akcję od ograniczania dziennego zużycia liquidu - sprawdziłem już jakiś czas temu, że redukcja o połowę jest bezbolesna.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.