...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 5299 / 106 / 0
Fajne rzeczy piszecie dotyczące co i jak myśleć. Ale to nie takie proste, koledzy. Za mną amfa chodzi ciągle. Powtarzałem jej definitywny koniec, a i tak od czasu do czasu. Nie wiem, może miesiąc minął, może półtora. I tak wiem, że przyćpam, ale nie w najbliższej przyszłości. Po prostu "po chuj?". Trzeba zdać sobie sprawę, że jest fajnie, bo jest, zaprzeczy ktoś? Będzie ciągnęło bo będzie. Ale czy naprawdę warto? Ile tego spida jest w spidzie, jakie tam syfy są, tak - wiem - to nie przekonuje żeby zaraz Władysława Andrzeja zapodac odkurzaczem zwanym nosem. Trzeba coraz rzadziej, coraz rzadziej, pomijając siebie, myślicie, że rodzina nie wie, że biegacie nafurani? Nie wiedzą czym, skąd, gdzie, jak, od kogo, nie muszą, bo sam fakt daje im do myślenia pt. znów się naćpał. Wiecie, naprawdę nie chodzi o to, żeby definitywnie przestać, przyjemności są po to, żeby sobie dogadzać, ale nie można kurwa pozwolić, żeby jakiś chujowy proszek zdominował Wasze świadomości. Jeśli będzieta chcieli wyeliminować amfę raz na zawsze, to wierzcie, każda następna belka będzie dla Was upadkiem, bo znów się nie udało. Zapanujcie nad dawkowaniem i częstością, stopniowo wypierajcie spida ze swojego życia. Wielu osobom udało się z dnia na dzień, ale oni może kilka razy przyjebali, przestali i czują się dumni. Dumnym można się czuć, jeśli po roku walki ze zmniejszanymi dawkami mówi się, że wreszcie to JA panuję KIEDY, a nie KIEDY (czyli kiedy tylko mozna) panuje nad moim JA.

Powodziska :heart:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 701 / 318 / 0
Witam
Od od około 3 miesięcy biorę codziennie 0,2 g amfetaminy jedna kreska dziennie. Wiem że to może niewiele lecz ciężko mi przeżyć 1 dzień bez ścierwa. Jak to odstawić ?
Jakie leki mi mogą w tym pomóc ? Czy Relanium będzie dobrym rozwiązaniem na pierwsze dni detoksu ?
Pozdrawiam
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 1 / / 0
Czy detox warto zaczynać od pytania, jakimi psychotropami chcemy zastąpić narkotyk ?

Raczej nie. Uważam, że warto je zadawać, kiedy uda nam się przeżyć bez nosków pierwsze kilka dni. Spanie i ogólna apatia, która będzie nam towarzyszyła po 24 h od ostatniej aplikacji, skutecznie wprowadzi w stan 'hibernacji'. Wg. mnie Jeśli chcemy rzucać, to musimy poczuć, że boli. Kiedy przestanie - Warto zainteresować się dietą, oraz próbować zbudować od początku swój system wartości a z nim plan dnia. Tylko wtedy stworzymy katalizator do skutecznego wypchnięcia nałogu z naszego życia. Dobrym pomysłem jest znalezienie sobie wsparcia w postaci nie kirającego przyjaciela/rodziny/psychoterapeuty. Brzmi łatwo, a jednak za tymi zdaniami kryje się solidna walka..o siebie.

Zarejestrowałem się tutaj, ponieważ walczę. Kiedyś chłonąłem wiedzę jak co działa, co z czym, a dlaczego tak, A nie inaczej. Dziś ?, Chciałbym spróbować pisać...może kiedyś pomóc komuś innemu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.