Mam lęki I zawroty głowy jak po kilku piwach. Jak wypije 2 piwa przechodzi ale po kilku godzinach znów wraca problem. Mam też problemy z zaśnięciem choć jestem mocno zamulony. Jak myślicie czego to wina?
Z drugiej strony paroksetyna ma podobno mega (w porównaniu do innych ssri) skutki uboczny i być może ona też nie daje Ci spać po nocach.
Co by to nie było, minie dość szybko.
Mam perazyne I chlorprotiksen w domu i czy któreś z nich pomoże w jakichś np większych dawkach na skutki odstawienia alpry? Nie mam już żadnego benzo. Załatwienie od lekarza też było by ciężkie. Musiał bym dobrą bajkę wymyślić.
Błąd ortograficzny. taurinnn
Jest całe mnóstwo usypiaczy innych, niż benzo.
Od Z-drugs, po niektóry antydepresanty (mianseryna, Mirtazapina, Trazodon....), aż po neuroleptyki.
Dobra trawa z genami Indica (np Blueberry Kush) też potrafi położyć do sny, jak benzodiazepiny.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.