...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
czytając sobie o zaburzeniach osobowości, trafiłem na http://pl.wikipedia.org/wiki/Uzależnienie gdzie znalazłem takie oto zdanie, ciekawy jestem co Wy sądzicie na jego temat:
Do uzależnienia fizjologicznego nie prowadzą amfetamina (zdania badaczy są podzielone), LSD, kofeina, THC ani wiele innych substancji psychoaktywnych stosowanych rekreacyjnie.
kwas to wiadomo, że nie prowadzi do uzależnienia. A niech ktoś mi powie że bak nie uzależnia, to zaśmieje mu się prosto w twarz... ale ja się od fety nigdy nie uzależniłem, chociaż miałem różne z nią doświadczenia %-D jest przyjemna i mila, ale sie jej bardzo boje... myśle, ze ludzie moga miec specjalne predyspozycje osobowościowe do zapadania w uzaleznienie od fety...

pozdro600!
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rodowity1908 »
ty no dobra do uzależnienia FIZJOLOGICZNEGO tzn. twoje narządy wewnętrzne do prawidłowego funkcjonowania potrzebują jakijś tam ilości narkotyku np. heroina

mylisz pojęcia uzależnienie fizyczne i psychiczne to dwie róźne sprawy

zastanów sie jeszcze raz nad sensem zdania z encyklopedii, chyba że masz 15 lat
Uwaga! Użytkownik rodowity1908 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eta »
rodowity1908 ma racje... a co do predyspozycji uzaleznień to tez sie z tym zgadzam... :)
  • 200 / 1 / 0
rodowity1908 pisze:
ty no dobra do uzależnienia FIZJOLOGICZNEGO tzn. twoje narządy wewnętrzne do prawidłowego funkcjonowania potrzebują jakijś tam ilości narkotyku
Prawidłowego? Narządy, które potrzebują substancji niepotrzebnych (przed wejściem ich w metabolizm; przed przyzwyczajeniem organizmu) by funkcjonować (na poziomie "oczekiwanym") z założenia działają nieprawidłowo.
Z tego co mi świta, to substancje wywołujące uzależnienie fizyczne to te, które wchodzą w proces metabolizmu.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rodowity1908 »
i chuj z tym ;) ćpun to ćpun
Uwaga! Użytkownik rodowity1908 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jurczynski »
co z tego ze większość tych uzywek nie prowadzi do uzaleznienia fizycznego... wg. mnie uzaleznienie psychiczne jest gorsze... Do dzis slysze znajomego jak mówil że co tam feta - przeciez nie uzaleznia fizycznie...fakt ale psychicznie strasznie ;] Bakanie tez uzaleznia ale amfa 100 razy bardziej no i skutki po przecpaniu sie fetą, a ziolem sa zgoła odmienne ;) Poprostu najgorzej uzaleniają stymulanty- uzywki codziennego uzytku. Nie wyobrazam sobie kolesia, ktory dziennie pakuje lsd lub grzyby to uzywki okazjonalne, bo jaki sens ma nazrec sie grzyba i isc do pracy/szkoły.
Feta do tego bardziej pasuje....niestety
Uwaga! Użytkownik jurczynski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Ja wlasnie odstawilem fuke no i podobno uzaleznia w malym stopniu fizycznie (bole glowy, nudnosci) ja to mam, ale szczerze mowiac moze to byc kwestia autosugestii i ze sobie to po prostu wmawiam.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
JA ostatnio mam tak, że siupę potem znów nic (2 tygodenie pzrerwy np) i w sumie nic sie nie dzieje pozatym ze pierwsze 2 dni po "odstawieniu" śpie i jem :P potem to wraca jakby do normy. Teraz znów jestem na odstawce bo choruje, zatoki mam zawalone i nie da się wciągać :P pozatym nie chce meiszać siupy z lekami
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
z lekami na katar, czy grype nie wchodzi raczej w interakcje, choc nie powiem przez zapchane zatoki wciąga sie ciężko. ja rozpuszczałem w kroplach do nosa i zakrapiałem. czysci od razu. Otóż zdazają sie problemy fizjologiczne u niektórych związane z brakiem amph (najcześciej problemy z przewodem pokarmowym). ale to sa odmiency jacys :D

Uzaleznienie psychiczne to jest prawdziwy wróg. Zawuważcie ze na odtruciu od helu albo od alku ludzie są maksymalnie kilka tygodni, potem wychodzą i na tyms ie konczy roblem uzaleznienia fizycznego. potem praca z psychiką, podobno jest lepszy sposób na zycie niz cpanie i takie tam wam wmawiają. i słusznie. strach przed bólem po odstawieniu helu albo alku jest podobnym strachem jak u niecpających strach przed dentystą.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 290 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bluecocaine »
Z antybiotykami na mnie tak działa że później jestem osłabiona bardzo (na zejściu). Własciwie jestem zdrowa teraz z kolei jak chcę siupnąć to się okazało że nie mam flo :/ czyli do 3.12 na bezsiupiu, ni nic wytrzymam jakoś to będzie :D
Pamiętam jak raz zmieszałam dużą ilość grassu z alko (gdy miałam zapisany antybiotyk Duomox) kurde miazga przerzygałam całą noc, pół dnia i jeszzce jakby haluny miałam :/ dziwne to było.
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.