4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 155 / 19 / 0
Znalazłem @Retrowirus pewnwe fajne wątki u ciebie (sorry za ortografie gdzieniegdzie iskładnię, ale piątek po tele pracy też sie coś należy %-D . Ale ciągle mnie ciekawi ilość finalnego r-r, Czy niezależnie od sposobu administracji podacie jedna stałą dawkę i staracie się zmienić w maksymalnie w z 7 cm wliczając w to przepłuczki?
Czy z przy oralu albo analu pozwalacie sobie na 20 ml wody. Nie jestem specjalistą, wiec zapytam czy to jest tak jak z alkoho, że nie tyle iloć czystego wypitego alkoholu etylowego ścina z nóg co jego stężenie w stylu %-D ,=
Mniej wody - szybsza reakcja - > chwilę do studzenia i filtr? jest dobrym pomysłem - czy ilość wody od momentu filtracji masy tabletkowej , procesu po oksydacji nie ma znaczenia?? i zmiast 6-7 ml, wydzie nam 20-30 ml, to czuć różnicę? (poza IV oczhywiście)?
  • 3588 / 583 / 1
samą reakcje w malych proporcjach. ja robie na cieplo w łazni wodnej +lód. tylko piję. wychodzi mi 5+1,5+ tryskawka do obmycia / przeplukania = 6,5 ml +~2-4 ml. w 8 sie zamykam. pozniej i tak zalewam to colą więc stężenie spada. taki drink ok 150 ml wypijam na raz. wchodzi nawet w 5-10 min.

tyle na szybko
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 46 / 5 / 0
16 kwietnia 2021divorcedX pisze:
Czy reakcja oksydacji p-efedryny to jebana loteria, ma elementy loterii, jest w pełni kontrolowalna?
W warunkach jakie opisywane są w tym dziale to jedna wielka loteria. Od nieprawidłowego wyodrębnienia pseudoefedryny, nieprawidłowej przez to ilości reagentów, przez braku kontroli nad warunkami procesu oraz po brak wyodrębnienia produktu - to nie może być nazwane inaczej.
Przeprowadzenie procesu zgodnie ze sztuką to już loterią nie jest. Chemia to nauka i ona zwyczajnie działa (bo gdyby była loterią to nie istniałoby życie) i jak najbardziej jest to proces dający się wykonać z zadowalającą wydajnością oraz powtarzalnością a sam produkt wyizolować w formie zadowalająco czystej. Może nie czystości farmaceutycznej (jeśli nie dysponuje się odpowiednim zapleczem) ale na tyle, że nie ma mowy o ryzyku zatrucia manganem czy innymi zanieczyszczeniami.
  • 1928 / 442 / 4
i o tym piszę praktycznie w większości RAD związanych z tworzeniem tego napoju Bogów.

czystość reagentów... środowisko reakcji... sama "woda"... temperatura...a nawet mieszanie czy niemieszanie... WSZYSTKO ma wpływ na JAKOŚĆ reakcji.
DXM
  • 46 / 5 / 0
Na miejscu zainteresowanych bardziej martwiłbym się tym co przyjmują i jakością ich produktu., Czyli najczęściej mieszaniną poreakcyjną przyjmowaną w całości, z pominięciem najważniejszego etapu jakim jest izolacja i oczyszczanie.
  • 3588 / 583 / 1
Nawet rozmiar i kształt naczynia ma znaczenie. Pisałem o tym w poście o powierzchni

• 46 / 5 / 0
Nie ma.

To znaczy jeśli naczynie umożliwia prawidłowe mieszanie to nie ma wielkiego znaczenia czy zrobisz to w długiej i cienkiej probówce czy szerokiej zlewce.
Dużo ważniejsze jest stężenie substratów, temperatura i pozostałe rzeczy wpływające na kinetykę reakcji. A oprócz tego dobór utleniacza, nadmanganian potasu nie jest zbyt dobry.
Abstrahując od samej toksyczności jest to przede wszystkim silny utleniacz, potencjał standardowy redukcji samego MnO4- w kwaśnym środowisku to (w zależności od stechiometrii +1.70V lub 1.51V), a do tego zredukowane związki manganu są również utleniaczami o czym trzeba pamiętać. Reakcja nie zatrzymuje się tutaj na etapie powstawania ketonu. Powstający w warunkach reakcji enol ulega dalszemu utlenianiu i w efekcie powstaje dużo syfu.
  • 1928 / 442 / 4
ja od siebie ODRADZAM "trzepanie" i ubijanie piany

im delikatniejsze mieszanie...tym lepiej
DXM
  • 3588 / 583 / 1
Zgadzam się. Kiedyś nawet myślałem, że dobrze jest wymieszać i odstawić w łaźnię. Później ewentualnie raz po raz

• 5299 / 104 / 0
Cześć skończone degeneruchy, czytałem kurwa cały wątek dot. reakcji w 15 min, proste jak dla debila ale że robię pierwszy raz od 2008 roku to się zapytam o to czy lista kroków jest ok:

Wolę się upewnić, w przeciwieństwie do twórcy mema pani Curie-Skłodowskiej, nie uważam "mangan srangan kurwa ważne że trzepie" ;]

0 - umyj ręce do kurwy nędzy jak wrócisz z dwóch apt po dwa antykatary %-D
1) 30 ml wody + 4cm^3 octu spirytusowego do przezroczystego naczynia, zamrażarka 15 min
2) skruszyć antykatar + 500 mg skruszonego kalium
3) do zmrożonego roztworu wsypać sproszkowane skurwysyny
4) mieszać, aż zacznie walić marcepanem, przestanie być fioletowe i wtedy 5)
5) zamrażarka 40-50 minut
6) odzamrażarkować, czekać aż rozdzieli się przezroczysty płyn i fusy
7) najlepiej zaciągnąć pompką (50cm dla konia %-D) płyn by nie drażnić fusów
8) sitko + srajtaśma lub drugi kubek do kawy + filter do kawczana, filtracja
9) %-D dla dwóch ryjów

Kurwa cały tamten wątek przeczytałem, druga połowa to pierdolenie ;] Różne proporcje różne ćpuny piszą, a ja chcę klarowny roztwór i nie chcę manganu. Dzięki za porady

Nie chcę pić manganu / wtopić kilku dych. Z góry dziękuję
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.