Jednego dawka minimalna wkurzy, bo niczego nie poczuje, drugiego zabije.
Indywidualne predyspozycje, w każdym aspekcie.
Zaczynać, jeśli już, od absolutnie minimalnych dawek.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Nie mówię o życiu, mówię o faktach naukowych. A takie podaje się zawsze biorąc pod uwagę 1) dorosłego 2) w pełni zdrowego człowieka.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
hyperreal.info pisze:Minimalna dawka śmiertelna – dla zdrowego człowieka o masie 60kg około 10-15 liści bez pomocy medycznej.
wikipedia pisze:Śmiertelne w sktukach dla dorosłego człowieka może być już spożycie jednego liścia lub 10-20 owoców rośliny
Załóżmy, że sprawdziłem czy mam alergię, czy nie. Załóżmy, że nie mam. Nie wierzę, że w tym przypadku zabije mnie jeden liść. Do tego cały czas zmierzam. Tylko, że zawsze muszę się dużo nagadać, słabo myśli przelewam w posta i na papier. Okrężną drogą.
A tak na marginesie (dopiero zauważyłem), porównanie jednego liścia do 10 owoców jest rozpierdalająco śmieszne.
– Jak zdołałaś wrócić?
zżerał nie wiem z 8 kulek z tego co opisywał było mu gorąco miał kaca giganta był wkurwiony z tego powodu i nie mógł spać a wizji czy czegoś to nie miał być może za mało zjadł
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia
Der Reichsspritzenmeister
Space Cadet pisze:
hmm....czy wilcza jagoda dziala tak samo jak zje sie wysuszone owoce?i po ilu swierzych jakie sa efekty?ktos wie...???jest ktos kto probowal owocow?
Moim zdaniem bezpieczniej używać liści - jest wtedy mniejsze ryzyko przedawkowania i łatwiej można ustalić bezpieczną dla siebie ilość. Jeżeli chodzi o owoce, to nie polecam zjadania ich w całości. Lepiej chyba wyciskać z nich zawartość (na początek około 5 kropli) i stopniowo zwiększać dawkę do uzyskania pożądanych efektów. Nie wiem, czy suszone działają tak samo jak świeże, podejrzewam, że jeśli działają, to ich moc jest zmniejszona...
Oczywiście mam nadzieję, że wiesz, z czym masz do czynienia - to nie jest roślina do użytku rekreacyjnego.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.