Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 525 / 55 / 0
Że tak pozwolę sobie odkopać... ktoś próbował robić taką maść? Może w anglojęzycznym internecie jest więcej informacji na ten temat?
  • 36 / 1 / 0
Gdyby uzbierac skladniki i jej użyć, myslicie ze bezpiecznie probowac w samotnosci czy ogarnac kogos kto by pilnowal ?
Uwaga! Użytkownik dino1555 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2572 / 534 / 0
Na 100% lepiej żeby ktoś był.
Nie wiadomo czy nie dasz za dużo czy coś itp.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 525 / 55 / 0
Psiankowate to z zasady bardzo niebezpieczne substancje.
  • 2572 / 534 / 0
Psiankowate to z zasady rośliny, nie substancje:)
Niektóre psiankowate są bardzo pożyteczne i jadalne z działaniem leczniczym.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 525 / 55 / 0
No tak, chodzi mi tu o te trujące.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.