Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 92 / 1 / 0
Niedawno musiałem stosować krople Tropicamid 0,1% po poparzeniu chemicznym oczu. Nie wiem jaki wpływ na to miał fakt że spożywałem wtedy spore ilości kurkumy, ale krople działały bardzo pozytywnie, zwłaszcza po 2-3 zakropieniach.
Momentalnie wchodziło lekkie euforyczne pobudzenie, chęć tańczenia, zwiększona pewność siebie i lekki nieogar w gadce. Efekt bardzo wyraźny (po kilku kropieniach również dla ludzi z zewnątrz), trwał 1-2 h. Ze względu na te efekty stosowałem je nieco częściej niż powinienem. ;)
Zszedłem do normalnych dawek i częstotliwości po kilku dniach - tolerancja skoczyła, a nie chciałem żeby rozsadziło mi gałki oczne od kropienia 10x pod rząd. :-p
  • 50 / 5 / 0
źrenice jak 5zł
Uwaga! Użytkownik cichywedas666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.