Nie wiem na ile to wkręcanie się, na ile pobudzenie adrenalinowe, a na ile efekt lepszego wyspania się na Mirtorze.
Chciałbym zejść z leków, bo moje problemy hormonalne (niskie T) są dosyć skorelowane z rozpoczęciem zabawy antydepresantami. Niby nikt nie wspomina o takim uboku Mirtoru i kiedyś udało mi się zrobić 1.5msc przerwy i T nie wrócił, ale kto wie?
Ktoś bierze dawkę 45 przy nerwicy lękowej ?
11 sierpnia 2022hstolzman pisze: Z ciekawości - czy u Was Mirtor też działa aktywizująco?
Jest to na swój sposób obniżenie pewnych hamulców, poluzowanie niektórych barier, które samo z siebie może na kogoś zadziałać aktywizująco. Nie wiem z doświadczenia, ale przypuszczam, że wyższa dawka silniej wpłynęłaby na noradrenalinę, dodając przy tym energii, zwiększając ogólny napęd, więc można odebrać działanie tego leku jako na swój sposób aktywizujące.
14 sierpnia 2022pomarloko pisze: Jak czułeś się zmęczony nie myślałeś by walnąc sobie kawę albo jakiegoś energetyka a nie dodawanie kolejnego leku ?
Może po prostu ten lek nie był dla Ciebie bo na każdego leki działają inaczej ja np jak brałem kiedyś tritico to na drugi dzień nie mogłem powiedzieć słowa
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.