Ktoś tam wyżej się pytał czy powoduje psychozy - tak, może jak najbardziej zwłaszcza w dużej dawce .
Klomipramina do tej pory, w jakiej bym dawce nie brał, powoduje trudności ze snem.
Kiedyś , ktoś mi zalecił zamienić klomi 75 mg Sr na wenlafaksynę w równoważnej dawce. Długo na wenli nie wytrzymałem, nawrót depresji , także powrót do klomi.
W ramach eksperymentów mieszałem klomi z moklobemidem ( ciekawa substancja ).
16 maja 2023zburzony pisze: Zaczynam czuć się trochę jakby na wiecznym zejściu z fety, jeszcze lekko wystrzelony ale nic się nie chce robić, nie da się spać, mięśnie sztywne, jakiś skurcz szczęki i oczy dziwnie chodzą. Wziąłem dzisiaj o połowę mniejszą dawkę SSRI ale wątpię żeby to pomogło, prędzej zmniejszenie duloksetyny. Coś czuję że eksperyment z klomipraminą może potrwać bardzo krótko, mam benzo zapas ale nie mogę go codziennie wpierdalać. Może jeśli nic się nie zmieni poproszę dr'a o 10 mg zamiast 25, tylko czy taka mała dawka ma w ogóle sens?
Scalono — CATCHaFALL
Ja od kilku lat zaleczam swoje problemy małą dawką klomipraminy i małą tramadolu ( off label ).
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.