Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Lecze się fluoksetyna 20mg. Wyleczyła mnie z wielu problemow.

Natretnych mysli. Stankow lekowych.
Dobrze sie po niej czuje i funcjonuje w spolecznestwie. Nawet nie myśle o piwoe czy jakikolwiek używkach.
Dobrze jest jak jest i nie widzę powodu aby sie nia przestać leczyć, mogą wrocic zle stany psychiczne.

Jakie mogą być skutki uboczne kilkunastoletniego używania fluoksetyny lub może tez jest opisane gdzieś o innych SSRI?
  • 1584 / 253 / 0
@rednopacjent ja biorę różne antydepresanty od 15 lat, od paru lat biorę 2 a nawet 3 na raz. Nie zauważyłem u siebie żadnych problemów z tym związanych. Raz na jakiś czas robię badania krwi i zawsze są w normie, wątroba, trzustka, nerki, wszystko ok. Z tym że ja chyba mam szczególnie silny organizm, bo zawsze dużo chlałem i miałem ładnych kilka lat mega ćpania dopów, waliłem przemysłowe ilości stymulantów głównie ale wszystkiego generalnie, dożylnie strzelałem dawki po których spokojnie mogłem zdechnąć. Ale nawet badanie robione świeżo po jednym z takich ciągów nic nie wykazało.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.