Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
02 czerwca 2024donkarlos9 pisze: Siemka. Powiedzcie, co zrobiłem źle? z 30 maków (głowek i 10 cm łodyg), dodając cytryny (3 całe na garnek), 20 minut gotowałem wywar. i jestem uzależniony od opio, chciałem lekko zabić skręta. alemiałem skutki typu, zmienił mi sie dźwięk w uszach, niepokój duży, negatywne myśli. utrzymywało się to cały dzień. Pomocy!
No nie wiem.
Ale nie dałeś też odrobinki octu.
Swoją drogą, poobcinałem główki z łodygami, i zostało mi sporo łodyg z liśćmi.
Jest sens to tuszyć jeszcze raz ?
I czy z raz zrobionej makiwary można zrobić ja jeszcze raz zalewając te same makówy ?
Nie pytaj czy drugie gotowanie ma sens. Zagotuj.
Są to (zgaduje, że kultywowane latami), sadzone przez pewną babkę maki.
Otwierają się same, czyli to stara odmiana, żadne modyfikowanie genetycznie, NO GMO. Jak myślicie, ile w takich maczkach może być morfiny na gram słomy? Z doświadczenia, lepiej was klepały takie, starodawne odmiany, czy takie co się nie otwierały same u góry podczas dojrzewania. Zważę w domu masę słomy i zobaczę, czy warto się bawic czy przetrzymać aż tolerka spadnie.
BTW, mogę pokruszoną słomę trzymać w słoiku, czy mi zgnije?
w lodowce dluzej niz w temperaturze pokojowej oczywiscie.
25 sierpnia 2024NahoyCito pisze: Jak myślicie, ile w takich maczkach może być morfiny na gram słomy?
16 lipca 2025london5 pisze: Im krócej tym lepiej.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.