Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 436 / 66 / 0
Kurwa, no i przegapiłem, ale to nic, jak najszybciej się poprawię. Marzy mi sie afgańska odmiana we wlasnym ogrodku, albo te brytyjskie farmaceutyczne... Dla polaka został danish flag :(
Mam trochę nasion chuj wie jakiego maku od babki mojego kumpla, klepiący, ale dosłownie niecałą łyżeczkę ich mam.
  • 3 / / 0
Polecicie jakąś dostępna odmianę na necie teraz mega mocna do wytwarzania opium słyszałem o Izmir Bush w opisie pisali ze niska więc można ukryć dobrze i daje 20/50 główek z krzaka robił ktoś?
Scalono /Eren. Na przyszłość używaj opcji Edytuj

Jak wasze mączki w tym roku moje maia już 10cm liście na długość z 5 cm wysokości nie idą w łodygę wiadomo jeszcze z miesiąc dziś był przymrozek w donicach schowałem do domu a te w gruncie dały radę mak to silna roślina z tego co widzę nie duży był bo z minus 3 było u was też pogoda poleciała na łeb na szyję w ostatnich dniach ? Było już po 20 stopni słoneczko rosły jak na drożdżach każdego dnia ehh lato nakurwiajjj
scalono - nv13
Pytanie do osób uprawiających sorki nie drogę edytować posta,czy podkopywać ta raka chuda lodyzke co wychodzi z ziemi?czytałem że może prowadzić do chorób grzybiczych lecz sam nie wiem kładą mi się na ziemi i boję się że je wiatr połamie bo są raz w domu raz na parapecie mają trochę słonka tu wiec git te w głębie też mają ale są jeszcze dużo mniejsze doradźcie plis podkopujecie ?
  • 218 / 67 / 0
Ja nie podkopuję. Nie możesz ich czymś osłonić póki małe?

Taa, w dzień parówa a zaraz potem -3 w nocy. Ale moje przeżyły

Moje zeszłoroczniaki też już duże, pisałam gdzieś w knajpie makowej. Jak odwiedzę spota w tym tygodniu dam większy update!
lol [*]
  • 3 / / 0
Jakoś dają radę jeszcze tydzień przymrozki zejdą dziś w nocy na wschodzie -5bylo przy gruncie polecam kanał na yt łowcy burz martwię się o moje spotowe bo trochę się nanosiłem w tym roku ziemi wody aby wykiełkowały dodam zdj jak się maja odmiana lokalna kilka lat temu przygarnięta i tak sobie lecę na własne potrzeby co roku z farcikiem mordki w tym roku przyda się bo maj najgorszy od kilku lat w tym rokuEren dodaj dodaj jak sie tam trzymaja
  • 581 / 81 / 0
Troche paczek mi wpadlo z nieba, 5x danish flag tych malych i wiatr rozwial %-D To moje pierwszze maki jestem ciekawy co mi z tego wyjdzie,
Jedna paczke wzialem i kielkuje ja we wacie,
Jestem dość trudny.
  • 436 / 66 / 0
Tu sadzilem kerfa 2810, niby klepie ale seria w serii. Ja mam za duza tolerke zeby poczuc czy w ogole zadziałał, wiec sie schizuje, że niskomorfinowiec, no ale jak by to tak. W kazdym razie, czy 20 maja to za pozno na maki czy nie? Chyba powinny do sierpnia dojrzec calkiem prawda? A, i tak wyglada ten kerf, wiem, ze musze przerzedzić ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Moge nożyczkami, żeby korzeni innych roslin nie uszkodzic? tu fota.

[ external image ]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).