Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
szkarlatny pumpernikiel pisze: Sadit mozes uz v decembri,alebo februari..
Najviac ludi sadi v marci,kedy mak uz zacina rast..
Zber urody je potom v july..Najviac ludi zbera urodu
okolo 15 az 30 jula..
Problemem moze by tylko to cholerne podlewanie. Logiczne ze w polu redneck'ow to raczej z konewka biegac sie nie da bo juz z kilometra wiedza ze "nie jestes swoj" hehehe :-D Wypada tylko modlic sie o deszcze i miec duzo wiary :-) Wyroslo kiedys cos komus w takich pseudo warunkach?
PS. Czesi i slowacy to w wiekszosci porzadny narod. Nigdy sie nie zawiodlem a mialem pare hobby gdzie czechy mnie wspomagaly (mountainboard dawniej kiedys... stara bron, troche audio dupereli) :-D
Ohladom sadenia na cudzie polia ti neporadim..
Nepoznam nikoho kto by to robil..
Ale pokial ti ide o niaky jednorazovy 'experiment'..
Tak ti to mnozstvo makovic snad bude stacit..
Myslim ale ze majitel pola to vytrhne ako burinu(chwast),este nez zacne kvitnut..
'sp'
-------
Wczoraj posiałem w kilku miejscach wokół takiego mokradła (można po tym mokradle chidzić i rośnie tam trawa) które znajduje się na polu. Ciągnik tam nie wjedzie, bo by się zakopał. Ciekawe czy makom nie będzie tam za mokro?
W sumie uprawa maku - jeśli nie jest się rolnikiem - to cięzka sprawa.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
A jak chcecie praktycznych korepetycji to dzisaj leci na TVP1 "Dobry wojak Szwejk" (tez dobra pozycja do kodeiny i opoidow... szkoda ze kurier sie spoznil). Oryginalna sciezka audio i nauka jak znalazl he he he :-D
biscuit pisze:Uprawa maku jest chyba dużo mniej problematyczna niż uprawa MJ.
I spiesz się z tym sianiem moim zdaniem maj to już za późno.
....... tzn. tak mysle teoretyzujac ofc. :D
Wsypał je do wody, a po dniu namaczania postanowił lać tą wodą po nieużytkach na których rosną maki lekarskie.
Wiem że jest już pora zbiorów, ale czy SWIM ma jakąkolwiek szanse zebrać coś pod koniec lata ?
:listen:
Jeśli podobne pytanie zostało już zadane, przepraszam.
Nie chciało mi się jednak przebijać przez tony postów w języki czeskim, który mnie drażni.
Swoją drogą, wiecie jak oni rżną naszych pracowników którzy pracują w Czechach ?
A ja mam pytanie na temat nawożenia. Wiem, że coś tam było po czesku o azocie, ale nie mogę znaleźć. Jak często nawozić i czym najlepiej nawozić?
Można ze 2 razy azotowym a potem ze dwa razy potasowym. najlepiej stosowac nawozy długo działające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.