Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Prosilbym o pewne informacje, bo jak będe pewny że przejdą, to zamówie te makówy, a co....
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Hurra, diese Welt geht unter
Hurra, diese Welt geht unter
Drugstore cowboy pisze: Jak myślicie można już siać mak? Mam przygotowane 20g. Teoretycznie powinno się siać na wiosnę ale jeśli teraz wysieje to oprócz tego że mogą wcześniej wykiełkować, nic się im złego chyba nie stanie?
Aha w zeszłym roku kupiłem nasiona persian white i gigantheum z jednego ze sklepów internetowych z USA i paczka przeszła jakieś "procedury celne". Była inna taśma i stempel że było sprawdzane, nasiona dostałem ale po wysianiu nie wykiełkowało ani jedno.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.