Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2007 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
z kilograma 100 centow 8-( ??

No ja pierdole, nie do konca wierze. Chyba, ze zapomnialas dodac o pol kilo herbaty, lol ;)

A odnosnie przepisu, to chyba sa jakies plotki, nie wierze, zeby cos zajebiscie waznego zostalo pominiete... No bo w sumie co? Gdzies czytalem, ze bezetem trzeba trakotowac, poki jeszcze nie wyschnie (ze musi byc obecny rozpuszczalnik chyba apolarny), nie wiem czy o tym bylo. I chyba tyle; w koncu gotowanie slomy to zadna filozofia. Jedyne miejsce, gdzie ktos mogl namodzic, to przygotowanie kationitu, i cala jego obsluga. Ale z tego co pamietam, to niektorzy na forum dawniej pisali, ze robili tym przepisem, i cos tam wychodzilo...
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Ja robiłem tym przepisem i wyszło.....tylko z baaaaardzo marną wydajnością. A co do bezetu to dodaje się go wtedy kiedy rozpuszczalnik nie odparował do końca nie dlatego, że musi on mieć kontakt z rozpuszczalnikiem (z jakiegoś chemicznego powodu) ale dlatego, że kiedy wszystko wyschłoby to bezet miałby kontakt tylko z powierzchnią tego osadu i zacetylowałaby się tylko morfina, który byłaby na powierzchni tego osadu. Natomiast kiedy to jest rozpuszczone w np. acetonie to bezet miesza się z tym acetonem i ma kontakt z dokładnie każdą cząsteczką morfiny. Podobny efekt można byłoby uzyskać proszkując ten osad ale w teorii trzeba byłoby go tak sproszkować, że bardziej by się już nie dało, a w praktyce jest to nie wykonalne (a poza tym byłoby trudniejsze niż pierwotna metoda).
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Gum@ odbierz Pm-a.. sorry że w takim miejscu..
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Sory ale PM na tym forum działają wyjątkowo koślawo. Napisz ich do mnie z dziesięć to może jeden dojdzie. Bo tak to jest....jeden dochodzi a inny nie. Ale nie martw się....któryś dojdzie. Ja do Ciebie też kiedyś wysłałem i nie odpisałeś więc domyślam się, że nie doszedł. Natomiast też jestem zainteresowany kontaktem z Tobą z pewnego jednego względu więc dalej próbuj wysyłać te PM(ja też spróbuje). Nie chce tu podawać maila ani gg dlatego musimy próbować przez te PM. Jak jeden już dojdzie to dalej już z górki.
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Oxan jak zwykle wypierdala znajomoscia chemi. Tez tak chcialbym, nie musialbym nabijac kabzy jakims tam dealerom. Tylko ze chemia jest dla mnie jak chinszczyzna ni huja nie kumam. W szkole na chemi spedzilem gora dwa dni, wazniejsze bylo zdobycie wiedzy: jak zrolowac dobrego blunta i jak sie upalic bakajac z maski tlenowej. Teraz zaluje. :'(
America's C.R.E.A.M. team
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
[quote="Mastah"]
Oxan jak zwykle wypierdala znajomoscia chemi. Tez tak chcialbym, nie musialbym nabijac kabzy jakims tam dealerom. Tylko ze chemia jest dla mnie jak chinszczyzna ni huja nie kumam. W szkole na chemi spedzilem gora dwa dni, wazniejsze bylo zdobycie wiedzy]
e, ja nie chciałem, żeby to tak wyszło, no wymądrzać sie nie chciałem, naprawde, ale mi nic ostatnio nie wychodzi oprocz jakiegos bezsensu, paranoja czysta
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 584 / 21 / 0
Do oxan
Nie chodzi mi o to ze sie wymadrzasz, tylko daje sobie reke uciac ze nikt nie wie o co chodzi. Na pewno sa sporadyczne przypadki istot ktore wiedza o co ci chodzi ale ja sie nie zaliczam do nich. Przynajmniej jestes dobrym przykladem cpuna ktory nie jest jakims tam debilem(za takich nas wszyscy uwazaja). Wszyscy dalej mysla ze jestesmy patologia, debilami, scierwami spolecznymi ale tak na prawde duzo cpunow ma wieksze IQ niz "normalni" ludzie. Widze to u siebie na programie methadonowym. A wracajac do tematu to bede musial bardziej "studiowac" te wiedze zrobienia sobie towaru; mam jeszcze kilka miechow na to. Pozdro
  • 1406 / 142 / 0
Re Mastah
Nieprzeczytany post autor: oxan »
Mastah pisze:
A wracajac do tematu to bede musial bardziej "studiowac" te wiedze zrobienia sobie towaru; mam jeszcze kilka miechow na to. Pozdro
haha, służe radą, i wszechstronną pomocą w temacie, wal śmiało na priv jak chcesz
pzdr oxan
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Co za taśmowy offtop :]
Panowie i panie, darujcie sobie tą słomę...
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 584 / 21 / 0
Oxan
Teraz jesien, nie dlugo zima ale na wiosne jak posadze mak(szukalem go wszedzie ale nie moge znalesc) to na pewno sie do ciebie odezwe "po porady". Pozdro
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.