Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Wiem że to jest smutne, ale spożycie San Pedro nie jest najlepszą drogą aby poznać potencjał meskaliny. Jeżeli oczekujemy głębokiego przeżycia etnogenicznego, to dużo pewniej zainwestować w Peyotla, jeżeli zaś chcemy poczuć specyficzną meskalinową euforię (podobną do candyflippingu ale i tak bardzo indywidualną) to najlepszym wyjściem będzie syntetyczna meskalina w tabletkach. Znalezienie dorodnego Peyotla czy źródła meskaliny w tabletkach jest niestety rzeczą niezmiernie trudną
??? A to ciekawe, rozwiń nieco tę wypowiedź, opisz swoje doświadczenia ze wszystkimi trzema formami meskaliny. Szczególnie interesuje mnie różnica między pejotlem a s.p., bo o ile wiem peyotl zawiera znacznie więcej toksyn od t.pachanoi, powoduje silniejsze zatrucie organizmu, ma większy bodyload. Czym się natomiast różnią doznania? Oczywiście w Twoim odczuciu.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2244 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
seth pisze:
Znalazłem coś takiego:
http://www.kaktus.interkar.pl/sklep/pro ... 209f926ad1

I zastanawiam się czy jeden taki kaktus wystarczy i ile z tego będzie meskaliny. Jeżeli ktoś wie gdzie można kupić taniej te kaktusy, to byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.
humite pisze:
Te san pedro (o ile to nie jakaś dziwna krzyżówka) będą się nadawały za minimum kilka lat. Jedyne wyjście to kupic już suszone skórki, ale tanie to nie jest, podobnie z reszta jak syntetyczna meskalina.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Pomoże ktoś?
Zamawiam tego san pedro i jeszcze nie kminie jak to przyżądzic. Wiem, że gotuje w wodzie z dodatkiem soku z cytryny, aż to odparuje prze 3 godziny i będize z tego szklanka, tak? To teraz jak jest z ilościa wody? Gdfzieś przeczytałem, że 1,5l gdzie indizej znów, że 0,5l i dolewać tej wody co wydaje mi sie dziwne. Wiec jest jakiś wyznacznik ile wody\paczka 12.5g ta z dopalaczy? Na początek planuje jedną sprawdzić co i jak, potem dwie.

Nieprzyjemności żełądkowe są jak te z grzybami? udało mi się je powstrzymać i potem było juz kolorowo. Bania 10h po takiej ilości w sensie, że w innym świecie czy czuć po prostu jakotakie efekty i da sie dogadać. Planuje plener z trzeżwymn opiekunem, ewentualnie dom, ale to troche przypałowa opcja. Będe wdziecnzy za odzew.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan wojtas »
alkocholik pisze:
Zamawiam tego san pedro i jeszcze nie kminie jak to przyżądzic. Wiem, że gotuje w wodzie z dodatkiem soku z cytryny, aż to odparuje prze 3 godziny i będize z tego szklanka, tak?
Jakbym miał san pedro, to bym zrobił coś takiego]http://video.duckduckgo.com/videoplay?docid ... 1630252647[/url]

Nie wygląda na bardzo skomplikowany proces, odczynniki raczej popularne, a same zalety: masz dokładną dawkę i żołądek się mniej buntuje.
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Niby metoda spoko, ale nie mam dostępu do małego labolatorium i całego dnia ;) Ale kto wie, mozę kiedyś w przyszłosci siew to pobawię jak się spodoba. Póki co poczytam jeszcze o gotowaniu. Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki or filmiki.
  • 2244 / 25 / 0
[quote="Bogdan-Kajsaki"]
Witam!
kupilem w Peru troche San Pedro zmielone.Poniewaz nie mam doswiadczenia z ta roslinka nie jestem pewny czy na targu nie sprzedano mi czegos innego.Opisze jak wyglada ta zmielona roaslina]

Dobrze gadał. Odnośnie tego sposobu znaczy, nie wiem jak z mocą samego kaktusa.

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Czyli wystarczy te skórki zmielić i też będzie ok? To ja czegoś nie kminie. Ktoś pisał, że przy gotowaniu trzeba uzywać cytryn, by zmienić odczyn bo inaczej to nic z tego nie będzie. To więc jak sam zmielony kaktus moze dziłać?

No i pytanie, na które raczje nikt nie odpowie: jak to sięmad do jedenj, a jak do dwóch porcji kaktusów z dopalcze?
  • 4024 / 375 / 953
Nie chodzi o zmienienie odczynu kaktusa przecież,tylko wody, do której ma przejść jak najwięcej meskaliny,żeby można było sobie pozwolić na niejedzenie kaktusowych fusów. Jeżeli zjesz po prostu skórkę - owo wydobywanie meskaliny odbędzie się w Twoim organizmie,który cytryny do tego nie potrzebuje.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 302 / 4 / 0
Czyli im więcej cytryny tym lepiej, czy lepiej nie przedabżać?
Przydało by sie jakieś FAQ dla niekumatych mego pokroju. W końcu gówniany Acodin ma Faq to czemu lepszy i niebezpieczniejszy srodek jakim jest meskalina ine mozę mieć?
  • 2244 / 25 / 0
W jakim sensie "lepszy i niebezpieczniejszy"?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.