Działanie przyjemne, ciepłe i mało ryjące, nawet jak gościu z taksy się pospinał do mnie o coś.
Jednak przy tej dawce liczyłem na nieco więcej. Wizuale leciutkie - kolory trochę podbite, nieco "żyjące" ścieżki po których chodziłem w parku, ale nic szczególnie wytwórczego.
Zjadłem 4 żelki GreenOut (są dość słabe) dla podbicia, połączyło się przyjemnie, ale nie wzmocniło jakoś bardzo. Podobnie kilkanaście mg ketaminy, które poszło następne.
Ostatecznie zrezygnowałem z przygotowanego na dorzutkę hometa i Pink Kusha, bo stwierdziłem, że i tak jest miło, a nie muszę zawsze pływać w wizualach i odlatywać.
Wyraźne działanie empatogenne, jadłem sam (moja musiała być w pracy i trochę mi jej brakowało). Baardzo przyjemnie i zaskakująco relaksująco jak na psychodelik było w słońcu, na pewno zachodzi synergia z naturą i światłem, chociaż nie aż tak, jak po niektórych tryptaminach.
Chętnie wrócę po więcej, tym razem zwiększając dawkę do ok. 50-60 g proszku.
Zwłaszcza, że nauczyłem się przeprowadzania ekstrakcji izopropanolem (zdecydowanie lepsza, niż zabawa w wielokrotne gotowanie śmierdzącego zepsutym masłem i glonami roztworu
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.