Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Nie polecam takiego mieszania to skrajność.
It's not going to be fun.
05 kwietnia 2025TymekDymek pisze: A chuj z tą gałką ostatnio chciałem pominąć porcję diazepamu to wjebałem do szklanki 10g Prymatu, wrzuciłem jak szota i po godzinie poszedłem spać, spałem ponad 30h i tyle z tego było, że tylko przerwę w rolkach miałem xD
Ja na to np tarłem na tarce do robienia placków ziemniaczanych z kartofli XD 3-4 duże orzeszki kupione w sklepie z ziołami i miałem niezły trio przez trzy dni ^^
Jak już gała wejdzie to trzeba coś podnoszącego ciśnienie przywalić, dobra kawa minimum ale lepiej energetyk, bo kawa odwadnia i potęguje kapcia w mordzie po gałce. Leń po tym jest okropny ale lubię to, szczególnie na następny dzień, idealnie do leżenia rozwalonym przed laptopem. O to w tym chyba trochę chodzi, żeby wyjebac do góry jajcami na 24h i oglądać filmy czy grac w cos. Chociaż już trochę się przyzwyczaiłem, z czasem negatywne fizyczne efekty przestały aż tak dokuczać, jak jem te 3-5 pak raz w weekend.
mirystycyna:
Związek z grupy fenylopropanoidów. W organizmie może być metabolizowana do MMDA (3-metoksy-4,5-metylenodioksyamfetamina), strukturalnie zbliżonej do MDMA (ecstasy). Odpowiada za większość efektów halucynogennych.
Elemicyna:
Również może przekształcać się w substancje o działaniu psychotropowym. Wzmaga działanie mirystycyny i może powodować zmiany percepcji.
Safrol i eugenol:
Wspomagają działanie mirystycyny, ale mają także własne właściwości psychoaktywne i toksyczne.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.