Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Wciąż nie bierzecie pod uwagę fizycznej odmienności organizmu i, co gorsze, czynnika psychicznego. W tym tempie przyswajania podstawowej wiedzy radzę udać się do dżungli, tam naprowadzą. Kto nie może - słuchać.
Ilość wody, tak do 200 ml, woda zimna. Wsypujesz zmieloną korę korzenia, zostawiasz na godzinę, potem wyciskasz to wszystko i mieszasz i tak kilka razy. Potem odcedzasz korę, dajesz do takiej samej ilości zimnej wody i wszystko powtarzasz. Mieszasz oba płyny i gotowe. Efekty takie same, tylko krócej to trwa. Na pusty żołądek.
Trzymałeś przez ten czas naciągania w lodówce?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Nie, normalnie w temperaturze pokojowej.
Tak w sumie to co Ci robi różnica zimna czy letnia? Mamy i taką i taką, jeszcze.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Jest jeszcze inna tego typu "nalewka". Napiszę, co i jak, o ile ktoś zainteresowany. W każdym razie w tej wersji, przepis jest, jak tam wyżej. Prosty, sprawdzony. Tylko jak materiał ma ze 100 lat, to można sobie samą wodę wypić. Wyjdzie lepiej na zdrowie.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.